Κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν συζήτηση προσανατολισμού με θέμα τις προτάσεις πολιτικής σχετικά με την καινοτομία και την απλούστευση στο πλαίσιο της κοινής γεωργικής πολιτικής μετά το 2027.
Το Συμβούλιο θα επιδιώξει να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία σχετικά με δύο προτάσεις της Επιτροπής για τις αλιευτικές δυνατότητες.
Πρόκειται για την πρόταση για τις αλιευτικές δυνατότητες στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα για το 2026 και, στην περίπτωση ορισμένων αποθεμάτων, επίσης για το 2027 και το 2028, και την πρόταση για τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2026 στη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Εύξεινο Πόντο.
Κατά τη διήμερη σύνοδο το Συμβούλιο θα εξετάσει μια σειρά ζητημάτων υπό το σημείο «Διάφορα» της ημερήσιας διάταξης.