Σε ανεξάρτητο κτήριο στους χώρους του εργοστασίου ζωοτροφών, έναντι Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου, λειτουργεί το Κτηνιατρικό Γραφείο Παραγωγικών Ζώων, πλήρως στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Κατανοώντας τον ιδιαίτερο ρόλο και τη σημασία που έχει για τον παραγωγό η ολοκληρωμένη κτηνιατρική φροντίδα – πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία– η Ένωση Αγρινίου έχει εξοπλίσει το Κτηνιατρείο με όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στη μέριμνα για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου σε όλη την περιοχή, την εξασφάλιση της υγείας των ζώων, τη λήψη αποφάσεων για ασθένειες ζώων που μπορεί να έχουν επιδημικό χαρακτήρα, καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το κτηνιατρείο αναλαμβάνει με υπευθυνότητα και συνέπεια κάθε ιατρική πράξη για τα ζώα παραγωγής, από τον εμβολιασμό μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του ζώου και του κοπαδιού, προσφέροντας ταυτόχρονα συμβουλές σε θέματα τροφής, άλμεξης, αναπαραγωγής, σωματικής κατάστασης κατά τον τοκετό κτλ. Φυσικά, όλα τα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα που διατίθενται, σε ανταγωνιστικές πάντα τιμές, είναι εγκεκριμένα, όπως και οι φαρμακούχες ζωοτροφές, οι οποίες παρασκευάζονται και διατίθενται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και προορίζονται αποκλειστικά για θεραπεία ή προφύλαξη από συγκεκριμένο νόσημα ή και σύνδρομο των παραγωγικών ζώων.

Αυτό, πρακτικά για τον παραγωγό αποτελεί εγγύηση. Σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα με το Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής που βάση νόμου υποχρεούται να τηρεί.

Δίπλα απ’ το Κτηνιατρείο λειτουργεί το Χημείο, όπου πραγματοποιούνται όλες οι εργαστηριακές-διαγνωστικές αναλύσεις.

Επικοινωνία: 2641.0.69065