Σύμφωνα με Τεχνικό Δελτίο που εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας τo 25%, το 50% και 75% των ακμαίων ατόμων της γενεάς αναμένεται να εμφανιστούν την 04η, την 11η και την 13η Αυγούστου, αντίστοιχα.
Σε περίπτωση που προγραμματίζεται μια μόνο εφαρμογή εντομοκτόνου:
Σε περίπτωση που προγραμματίζονται δύο (2) εφαρμογές εντομοκτόνου:
Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιλεγούν αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η 1 η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 27-29 Ιουλίου.
Συνιστάται η τακτική και ανά διήμερο διενέργεια ελέγχου της προσβολής.
Η απόφαση για τον χρόνο και την συχνότητα των επεμβάσεων εξαρτάται από την παραγωγική κατεύθυνση, το ιστορικό του αμπελώνα, το ύψος της προσβολής, το εντομοκτόνο, την ευαισθησία της ποικιλίας, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.
ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ
Επιλογή από την λίστα με τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα για τους εχθρούς της αμπέλου, σύμφωνα με τις οδηγίες του γεωπόνου. Να τηρείται πιστά η ετικέτα.