Ισχύει για όλους. Αφορά και εσένα.

Η εκστρατεία «You are EU» καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν, ώστε να μετατραπούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με καθαρή ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη.

Η κεντρική ιδέα στην όλη προσπάθεια είναι πως οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούμε να βασιστούμε στη δύναμή μας, την οποία αντλούμε από την κοινή μας επιθυμία να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Η «You are EU» είναι η δέσμευσή μας να εργαστούμε για αυτόν τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι η συνεισφορά όλων μας μετράει. Η «You are EU» είναι μια δήλωση ότι μπορούμε από κοινού να μεταβούμε σε καθαρή και εγχώρια παραγόμενη ενέργεια. Η «You are EU» μάς υπενθυμίζει ότι έχουμε πολλά να κάνουμε, και πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε για το καλό των επόμενων γενεών.

Τα παιδιά και τα εγγόνια μας μάς ωθούν να εστιάσουμε περισσότερο στην πορεία προς το μέλλον και στον κοινό μας στόχο: τη διατήρηση της δημοκρατίας, της οικονομίας και της ειρηνικής και ανεξάρτητης Ένωσής μας.

Δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, ανεκτικότητα και αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που μας ενώνουν.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέδειξε ότι η δημοκρατία, η οικονομία και η ενεργειακή μας ανεξαρτησία αλληλοσυνδέονται στενά. Ας διασφαλίσουμε μαζί καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη.

Μόνο μέσα από μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Να υπερασπιστούμε τις αξίες μας για να προστατεύσουμε το δικό σου μέλλον και της οικογένειάς σου, το κλίμα και τον πλανήτη.

Η εκστρατεία «You are EU» ενεργοποιεί, εμπνέει και απευθύνεται σε ανθρώπους από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η «You are EU» μάς δυναμώνει, καθώς ενώνει τις αξίες μας με την ιδέα της μετάβασης. Μας συνδέει ως Ευρωπαίους. Παράλληλα, μας δίνει μια κατεύθυνση για το μέλλον.

Προσθέτει μια μελλοντοστρεφή διάσταση στην ταυτότητά μας και μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε ενεργά τη μελλοντική μας πορεία με βάση την ελευθερία, την ειρήνη και την αλληλεγγύη με καθαρές, ανεξάρτητες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.