Το Σχέδιο Ευζωίας αποτελεί τον οδηγό που υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιεί ο δικαιούχος τις δεσμεύσεις του προγράμματος για την καλή μεταχείριση των χοίρων στην χοιροτροφική εκμετάλλευση.

 

Συντάσσεται από τον τεχνικό σύμβουλο ευζωίας που είναι κτηνίατρος ή γεωπόνος, εγγεγραμμένος στο ΓΕΩΤΕΕ. Κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης συμπληρώνεται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπομέτρου 14.1.

Μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης, το υπογεγραμμένο αντίγραφο του Σχεδίου Ευζωίας καθώς και τυχόν μελλοντικές αναθεωρήσεις αυτού περιλαμβάνονται στο φυσικό φάκελο, μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά και είναι διαθέσιμο για έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το υπουργείο προχώρησε σε τροποποίηση της αριθμ. 3992/7.11.2023 Εγκυκλίου με θέμα «Kαθορισμός τεχνικών λεπτομερειών υλοποίησης των δεσμεύσεων και υπόδειγμα του Σχεδίου Ευζωίας της εκμετάλλευσης για το Υπομέτρο 14.1 «Καλή μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής», απαλείφοντας ορισμένα σημεία, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές ΕΔΩ.

Εττικέτες:
κτηνοτροφία

Κατάστημα Συναιτεριστικών Προϊόντων