Με νέα τροποποίηση στα Σχέδια Βελτίωσης και ειδικότερα στη Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», αναδιαμορφώνεται η κατανομή της δημόσιας δαπάνης στις Περιφέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 205.925.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΓΤΑΑ και το EURI.

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στις Περιφέρειες της Χώρας, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στον Δήμο Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καλύπτεται, κατά προτεραιότητα, το σύνολο των επιλέξιμων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών με αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Στερεάς Ελλάδας.

Το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων, σύμφωνα με το οποίο καταρτίζονται οι πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου της παραγράφου 4 του άρθρου 14, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 85% των ποσών του ανωτέρω πίνακα. Εξαιρούνται, οι επιλέξιμες αιτήσεις που προέρχονται από υποψηφίους με μόνιμη κατοικία, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στο Δήμο Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, όπου καλύπτεται το 100% των επιλέξιμων προτάσεων. Το υπόλοιπο ποσό κατανέμεται στους δικαιούχους της δράσης 4.1.5 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του άρθρου 16 (ενδικοφανείς προσφυγές).