Θ. Κουτσουπιάς: Ζητάμε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.

προεδρος (4)

Ως «θετική εξέλιξη υπό προϋποθέσεις» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς τη διαφαινόμενη απόσυρση των φορολογικών μέτρων για τους αγρότες απ’ το πολυνομοσχέδιο της Τετάρτης, εξηγώντας ότι υπάρχει πλέον ο χρόνος για την επεξεργασία σοβαρών προτάσεων, στον πυρήνα των οποίων θα πρέπει να τεθεί, αντί εισπρακτικής λογικής δίχως όρια και χωρίς συναίσθηση των συνεπειών, η δίκαιη φορολόγηση των αγροτών, στη βάση της φοροδοτικής τους ικανότητας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουτσουπιάς ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μην καταθέσει στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, προφανώς ύστερα απ’ το κύμα των αντιδράσεων που προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο της χώρας, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και στους βουλευτές της περιφέρειας, που κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσουν. Εκτιμώ ότι, αν δεν πρόκειται για μια κίνηση τακτικής, ώστε απλώς να κερδίσει λίγο χρόνο η κυβέρνηση, η επιλογή της μη κατάθεσης των συγκεκριμένων ανεπεξέργαστων και χωρίς αιτιολογική βάση μέτρων, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό υπό τον όρο ότι θα ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος και θα υπάρξει σοβαρή επιστημονική εργασία, ώστε τα όποια μέτρα προταθούν στο εγγύς μέλλον θα χαρακτηρίζονται απ’ το στοιχείο του ρεαλισμού και της δικαιοσύνης, θα απομακρύνουν δε τον κίνδυνο της ολοσχερούς κατάρρευσης της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο αγροτικός κόσμος, φιλότιμος και φιλόπατρης πάντα, δεν αρνήθηκε ποτέ να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια. Με όσες δυνάμεις διαθέτει, όμως…. Όχι με δυνατότητες που δεν έχει. Ζητάμε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα. Επιδίωξη κάθε σχετικής μεταρρύθμισης δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την ενίσχυση της παραγωγής, καθώς αυτή είναι που θα ενισχύσει και την εθνική οικονομία. Οτιδήποτε άλλο θα φέρει αρνητικότατα αποτελέσματα».