Τον ορεινό Δήμο Θέρμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, μετέχοντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορείς.

Στη σύσκεψη με τον δήμαρχο, αντιδημάρχους, εκπροσώπους παρατάξεων, προέδρους κοινοτήτων και φορείς συζητήθηκαν θέματα του απασχολούν τους κατοίκους του δήμου και σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προχώρησε ο δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, «κλείδωσε» το έργο συντήρησης του υδραύλακα άρδευσης από τις πηγές «Κλοποτά » του κάμπου Θέρμου, Ταξιάρχη, Μεγαδένδρου, Μάνδρας, Πετροχωρίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» με ποσό άνω των 9 εκ. ευρώ, ως υποέργο μεγαλύτερου έργου συνολικού ποσού 110 εκατ. ευρώ που θα εξαγγείλει σύντομα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανάρτηση του δημάρχου, εντάσσεται το μικρό αρδευτικό έργο του κάμπου της Μυρτιάς αυτοτελώς με το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ και ενισχύονται τα αρδευτικά έργα των ΤΟΕΒ Κ. Χρυσοβίτσας , Κόφτρας Αναλήψεως και Αβαρίκου καθώς Αγίας Σοφίας δήμου Θέρμου.

Επίσης, προγραμματίζεται η ένταξη στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του ΥΠΑΑΤ συντήρηση αγροτικών δρόμων δήμου Θέρμου με ποσό 1εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Σπ. Λιβανός, έγραψε τα εξής στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης:

«Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκα την περιοχή του Θέρμου, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

Ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο, αγαπητό φίλο, Σπύρο Κωνσταντάρα και Δημοτικούς Συμβούλους για τα προβλήματα της περιοχής με κυρίαρχα το αρδευτικό και την οδοποιία. Τα αρδευτικά Θέρμου και Μυρτιάς αντιμετωπίζονται μέσω του προγράμματος «Ύδωρ 2.0».

Η περιοχή είναι ιδανική για την ανάπτυξη αγροτουρισμό. Υπάρχει ξενοδοχειακή υποστήριξη, τοπικό μουσείο και φυσικό κάλος, ενώ θα υπάρξουν βελτιώσεις στο δίκτυο και μέσω της αγροτικής οδοποιίας.
Στόχος μας είναι η σύνδεση αγροτικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας και η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, ώστε να αντιμετωπισθεί η αστυφιλία».