Σε σύσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος, στο πλαίσιο της χθεσινής του περιοδείας στο Αγρίνιο, προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες υπηρεσίες του Οργανισμού και να ενημερωθεί για τα επιμέρους προβλήματα.

20141007_124000

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς υποδέχθηκε τον κ. Έξαρχο, επισημαίνοντας την προσωπική του συμβολή στην αναβάθμιση του ΕΛΓΑ, ενός Οργανισμού που, όπως παρατήρησε, λειτουργεί πλέον στη βάση των εισφορών των αγροτών με όχι ελλειμματικό τρόπο, έχοντας κάνει ουσιαστικά βήματα στην παροχή υπηρεσιών και χωρίς παρεμβάσεις στο έργο του: «Αισθανόμαστε τον ΕΛΓΑ ως δικό μας Οργανισμό και γι’ αυτό ακριβώς σας θέλουμε σύμμαχο στο πλευρό μας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Έξαρχο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα όμως τις αρρυθμίες του τοπικού υποκαταστήματος και την όχι πάντα αντικειμενική-αμερόληπτη λειτουργία του.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Ένωσης Αγρινίου ενημέρωσαν τον κ. Έξαρχο για τις δυσλειτουργίες του τοπικού υποκαταστήματος

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Ένωσης Αγρινίου ενημέρωσαν τον κ. Έξαρχο για τις δυσλειτουργίες του τοπικού υποκαταστήματος

Μάλιστα, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου όσο και μέλη του Συμβουλίου, έθεσαν, κατά τη χθεσινή σύσκεψη, υπόψιν του προέδρου του ΕΛΓΑ, παρουσία του προϊσταμένου του τοπικού υποκαταστήματος, συγκεκριμένα παραδείγματα κακής λειτουργίας και λαθών που ζημιώνουν τους αγρότες, προτείνοντας πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων και ζητώντας να παρίσταται γεωπόνος της Ένωσης κατά τους επιτόπιους ελέγχους στο στάδιο των εκτιμήσεων.

«Στην Ένωση Αγρινίου κάνουμε έναν δύσκολο καθημερινό αγώνα στο πλευρό των παραγωγών. Προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες, έχουμε αναπτύξει υποδομές, κάναμε επενδύσεις εκατομμυρίων για να στηρίξουμε τον αγρότη και την τοπική παραγωγή. Σ’ αυτή την προσπάθεια ο ΕΛΓΑ οφείλει να είναι δίπλα μας. Χαιρόμαστε για τις προόδους που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνουμε τις θετικές αλλαγές. Αυτό που ζητάμε είναι δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα», τόνισε ο κ. Κουτσουπιάς.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Έξαρχος επιφυλάχθηκε να εξετάσει τις επιμέρους καταγγελίες και ζήτησε αμεσότερη επικοινωνία, ώστε τοπικά να επιλύονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Δήλωσε, μάλιστα, ότι κεντρική επιλογή του ΕΛΓΑ είναι να καθιερωθούν και να εφαρμοστούν οι ίδιοι κανόνες σε όλη τη χώρα, με ενιαίες πρακτικές για όλους.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι μετέχοντες σ’ αυτή μετέβησαν στο ΚΕΠ, όπου ο κ. Έξαρχος παρουσίασε τις νέες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας-τυποποίησης ελιών της Ένωσης στη Σπολάϊτα.