Εντατική εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της Ένωσης Αγρινίου- Νέα εφόδια για στήριξη των παραγωγών μέσα στις μονάδες τους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ολοκληρωμένη ενημέρωση των παραγωγών της σχετικά με τη διαχείριση του ζωικού τους κεφαλαίου, η Ένωση Αγρινίου, πρωτοπόρα και στο κομμάτι της εκπαίδευσης του προσωπικού της, συνεχίζει παρέχοντας εντατικά σεμινάρια στα στελέχη της, πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα ακόμη από τα πολλά σεμινάρια αντίστοιχου περιεχομένου, πραγματοποιήθηκε απόψε σε αίθουσα ξενοδοχείου στο Αγρίνιο, με τον καθηγητή κ. Θανάση Γελασάκη να δίνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες, ώστε οι κτηνοτρόφοι να καθοδηγηθούν σωστά από τους υπευθύνους των υποκαταστημάτων της Ένωσης, των ζωοτεχνών και άλλων μελών του στελεχιακού δυναμικού εκείνου που έρχεται σε άμεση επαφή με τον παραγωγό. Το αποψινό σεμινάριο ήταν μάλιστα το δεύτερο που πραγματοποιείται μέσα στον μήνα Μάρτιο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των μέγιστων δυνατών βελτιώσεων, έπειτα από σωστή καθοδήγηση, σε κάθε μονάδα ξεχωριστά.

Η Ένωση Αγρινίου, άλλωστε, εκτιμά πως αν οι παραγωγοί της περιοχής μπορέσουν να διαχειριστούν με αποδοτικότερο τρόπο το ζωικό τους κεφάλαιο, τα οφέλη θα είναι μεγάλα για τους ίδιους, αλλά και, σε ευρύτερο πλαίσιο, για το σύνολο της αγροτικής οικονομίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι θεματικές ενότητες της σημερινής εκπαίδευσης ήταν δύο:

1. Η διατροφή και τα σιτηρέσια των μικρών μηρυκαστικών  και

2. Η καταγραφή, αξιολόγηση και περιγραφή των συστημάτων εκτροφής των μικρών μηρυκαστικών.

Ο κ. Θανάσης Γελασάκης, κτηνίατρος, ερευνητής στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, είναι εκείνος που έχει αναλάβει το κομμάτι της εκπαίδευσης των στελεχών και τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που ένας συνεταιρισμός εκπαιδεύει κατά αυτόν τον τρόπο το προσωπικό του, ώστε να μπορεί να συμβουλέψει μέσα στις μονάδες τους κτηνοτρόφους για το πως να ασκούν αποτελεσματικά την κτηνοτροφία, ενώ χαρακτηρίζει την όλη προσπάθεια “μια μορφή κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης απέναντι στον τομέα της κτηνοτροφίας στον Νομό”.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση των εκτροφών σε επίπεδο παραγωγικότητας και συγκεκριμένα στην γαλακτοπαραγωγή, την αύξηση του αριθμού των τοκετών και την αύξηση τη κρεατοπαραγωγής.

Τελικός στόχος του προγράμματος της εκπαίδευσης είναι η διάχυση των αρχών της ολιστικής διαχείρισης στις εκτροφές μικρών μηρυκαστικών στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Ένωση Αγρινίου είναι ο πρώτος συνεταιρισμός που εκπαιδεύει το προσωπικό της για την υποστήριξη της βιώσιμης κτηνοτροφίας”, τονίζει ο καθηγητής.

Να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογράψει η Ένωση Αγρινίου με το ΕΘΙΑΓΕ.

Από πλευράς του, διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος και Προϊστάμενος του εργοστασίου παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών και πρώτων υλών της Ένωσης Αγρινίου κ. Δημοσθένης Μπέτσικας, τονίζει ότι η βέλτιστη κατάρτιση του προσωπικού της Ένωσης Αγρινίου, ώστε να καλυφθούν κατά το μέγιστο οι ανάγκες των παραγωγών, είναι ο στόχος της εκτενούς αυτής ενημέρωσης.