Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.)

 Κατά την διάρκεια της, έγινε ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων και οικονομικών του Συνδέσμου, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και παρουσιάστηκε ο ετήσιος προϋπολογισμός, αλλά και οι μελλοντικοί στόχοι.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και μετά το πέρας της, οι αρμόδιοι της Σχολής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για την ίδρυση της νέας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην Ι.Ε.Κ.) και για την ειδικότητα «Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων» που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ως γνωστόν, ο Σ.Ε.Α.Μ. σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θέτει ως προϋπόθεση ανάπτυξης της εκμηχάνισης της Ελληνικής γεωργίας, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων. Συνεπώς, με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισε αυτήν την πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και δεσμεύτηκε να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Οι απόφοιτοι του νέου τμήματος της Σχολής, θα μπορούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στις εταιρίες που είναι μέλη του Σ.Ε.Α.Μ., και επιπλέον να καλύψουν θέσεις εργασίας είτε στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης, είτε των πωλήσεων. Παράλληλα, δημιουργείται και ένα ισχυρό επαγγελματικό κίνητρο, για την στελέχωση των κέντρων τεχνικού ελέγχου γεωργικών ελκυστήρων, που με βάση τις εξαγγελίες του ΥπΑΑΤ πρόκειται να δημιουργηθούν.

Η στενή σχέση και συνεργασία του ΣΕΑΜ με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι διαχρονική, ενώ πολλά από τα μέλη της υπήρξαν δωρητές και χορηγοί της Σχολής, είτε προσφέροντας χρηματικές δωρεές, είτε προσφέροντας γεωργικά μηχανήματα για τις ανάγκες της Σχολής, είτε με παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές, κάτι που προβλέπεται να συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των μελών του ΣΕΑΜ στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Σχολής, ενός Ιδρύματος που μετράει 120 χρόνια Ιστορίας στην εκπαίδευση και ολοκληρώθηκε με γεύμα στο εστιατόριο των σπουδαστών της Σχολής.

Εττικέτες:
γεωργία

Κατάστημα Συναιτεριστικών Προϊόντων