Οι υπουργοί θα επιδιώξουν να εγκρίνουν μια σειρά συμπερασμάτων σχετικά με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ και, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητήσουν την πορεία της πρότασης κανονισμού για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές.

Επίσης, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συζήτηση σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2024 στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Συμπεράσματα σχετικά με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ (LTVRA)

Κατά τη διάρκεια δημόσιας συνόδου, οι υπουργοί Γεωργίας θα επιδιώξουν να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ.

Νέες γονιδιωματικές τεχνικές (NGTs)

Η ισπανική Προεδρία θα παράσχει δημόσια πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των συνεχιζόμενων εργασιών σχετικά με την πρόταση κανονισμού για τα φυτά που λαμβάνονται με ορισμένες νέες γονιδιωματικές τεχνικές και τα τρόφιμα και τα προϊόντα ζωοτροφών τους. Στο σημείο αυτό, η κροατική αντιπροσωπεία αναμένεται επίσης να παράσχει πληροφορίες για το θέμα.

Αλιευτικές ευκαιρίες για το 2024

Το Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει ανταλλαγή απόψεων με βάση την παρουσίαση από την Επιτροπή των προτάσεών της σχετικά με τον καθορισμό των αλιευτικών δυνατοτήτων στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Δασοκομία

Κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, η Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για τα δάση για το 2030 , η αυστριακή αντιπροσωπεία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες για την ομάδα «Για το δάσος» , ενώ η γερμανική αντιπροσωπεία αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με μέτρα στήριξης χώρες εταίρους σχετικά με την αποψίλωση των δασών .

Επιπλέον, επίσης σε δημόσια συνεδρίαση, η ιταλική αντιπροσωπεία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες στο Συμβούλιο σχετικά με τον ρόλο των αγροτών στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών και η γαλλική αντιπροσωπεία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη μερική εφαρμογή της GAEC 8 για το 2024.