Τα κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης.

Ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων

Μετά την παρουσίαση έκθεσης προόδου από τη σουηδική Προεδρία, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πρόταση κανονισμού σχετικά με την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (SUR).

Θέματα γεωργίας που συνδέονται με το εμπόριο

Με βάση ενημέρωση από την Επιτροπή, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για γεωργικά ζητήματα που αφορούν το εμπόριο.

Κοινή αλιευτική πολιτική και αλιευτικές δυνατότητες για το 2024

Οι υπουργοί θα συζητήσουν για την ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2024.

Βιώσιμη αλιεία και υδατοκαλλιέργεια

Το Συμβούλιο θα επιδιώξει να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με τη δέσμη μέτρων της Επιτροπής για την αλιευτική πολιτική, με έμφαση σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό και ανταγωνιστικό τομέα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο της προσέγγισης «Μία υγεία»

Η Προεδρία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των τομέων της υγείας των ζώων και της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της προσέγγισης «Μία υγεία».

Νομοθετικές προτάσεις υπό εξέταση

Η Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πορεία των εργασιών όσον αφορά τις νομοθετικές προτάσεις για τις γεωγραφικές ενδείξεις, το δίκτυο δεδομένων για τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (ΔΔΒΓΕ) και τους κανόνες επισήμανσης των βιολογικών τροφών για ζώα συντροφιάς.

Ανεπίσημη συζήτηση κατά τη διάρκεια του γεύματος

Κατά τη διάρκεια του γεύματος την Τρίτη, οι υπουργοί θα συζητήσουν για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2027.