Σύνδεση συμβούλων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σε ισχύ παραμένει η πρόσκληση του Horizon με τίτλο «Ανάπτυξη συμβουλευτικών δικτύων ΕΕ για συστήματα βιώσιμης κτηνοτροφίας» (HORIZON-CL6-2024-GOVERNANCE-01-13). 

Η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τα συμβουλευτικά δίκτυα είναι έργα πολλαπλών παραγόντων που συνδέουν συμβούλους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο.

Τα συμβουλευτικά δίκτυα στοχεύουν:

  • Στο να βοηθήσουν τους συμβούλους να παραμείνουν ενημερωμένοι με γνώσεις αιχμής και καινοτομία. και
  • Στο να διευκολύνουν τις ευκαιρίες να ανταλλάσσουν εμπειρίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων ή την αξιοποίηση ευκαιριών σε αγροκτήματα, δάση και αγροτικά χωριά.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση για ένα συμβουλευτικό δίκτυο;

Οι προσκλήσεις για συμβουλευτικά δίκτυα είναι επαναλαμβανόμενες στα προγράμματα εργασίας του Horizon Europe Cluster 6, στον προορισμό «Καινοτόμος διακυβέρνηση, περιβαλλοντικές παρατηρήσεις και ψηφιακές λύσεις για την υποστήριξη της Πράσινης Συμφωνίας».

Δύο συμβουλευτικά δίκτυα για τις σχέσεις καταναλωτή-παραγωγού που έχουν ήδη δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Horizon Europe: CORENET και EU4Advice .

  • Πολλά περισσότερα συμβουλευτικά δίκτυα βρίσκονται στα σκαριά, για τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων, των λιπασμάτων, της βιολογικής γεωργίας, των βιώσιμων συστημάτων κτηνοτροφίας και της δασοκομίας.

Λίστα συμβουλευτικών δικτύων

Παρακάτω θα βρείτε τον κατάλογο των τρεχόντων συμβουλευτικών δικτύων και έναν σύνδεσμο προς το ενημερωτικό δελτίο του έργου στη βάση δεδομένων Cordis (ενημέρωση Σεπτεμβρίου 2023):