Μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σήμερα ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Η ΕΘΕΑΣ απέστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και προς τους υφυπουργούς, κκ. Διονύσιο Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Το Προεδρείο της ΕΘΕΑΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας σε ένα υπουργείο, τόσο με σημαντικά προβλήματα, όσο και με μια συνεχόμενη εξέλιξη στις διεθνείς αγορές.

Η ΕΘΕΑΣ, ως εθνικό θεσμικό όργανο και συντονιστική αρχή των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας και των αγροτών μελών τους, σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο, που καλείστε, να αντιμετωπίσετε. Η ΕΘΕΑΣ στηρίζοντας κάθε προσπάθεια βελτίωσης της θέσης των αγροτών θα σταθεί δίπλα σας αρωγός στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για μια αγαστή θεσμική συνεργασία.

Τέλος, επειδή το διάστημα που διανύουμε είναι κρίσιμο για μια σειρά ζητήματα των αγροτών και των συνεταιρισμών θα επιθυμούσαμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας, πριν τη διεξαγωγή των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας για τα τρέχοντα μείζονα θέματα που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα, διαθέτοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία λόγω της επαφής μας με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και κυρίως τους παραγωγούς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σας είναι αναγκαίο».