Με αφορμή σχόλια που δημοσιεύτηκαν σχετικά τον τρόπο λειτουργίας του Συνεταιρισμού, η Ένωση Αγρινίου,επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Φ.Μ.. e-ea.gr  (2) - Αντίγραφο

Είναι πραγματικά θλιβερό την ώρα που σε όλη την Ελλάδα η Ένωση Αγρινίου προβάλλεται ως πρωτοπόρος συνεταιρισμός και υποδειγματικό μοντέλο για την αγροτική ανάπτυξη, κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να ρίξουν σκιές, θέτοντας διάφορα «εύλογα» ερωτηματικά, για τα οποία ουδέποτε ζήτησαν απαντήσεις, στο πλαίσιο του ρόλου τους.

Φυσικά, ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ δεν θα απολογηθεί για την αναπτυξιακή του πορεία, για τις επενδύσεις που κάνει, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών. Και πολύ περισσότερο δεν θα το κάνει σε εκείνους που μονίμως ψάχνουν αφορμές, δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου, αλλά η ικανοποίηση της, ανεξήγητης σε εμάς, εμπάθειας έναντι του Συνεταιρισμού. Ωστόσο, καλούμε το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης και κάθε άλλο που το επιθυμεί, τοπικό ή μη, να μας επισκεφτεί και να διαπιστώσει την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουμε. Και, φυσικά, να πάρει απαντήσεις σε όλα του τα ερωτήματα.

Με τον τρόπο αυτό ίσως και να καταφέρουν ορισμένοι να αντιληφθούν το αυτονόητο: Ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο, όταν μονίμως προσπαθούν να υπονομεύσουν ότι υγειές υπάρχει.

Ας μην ανησυχούν, πάντως, ούτε για τους υπαλλήλους της Ένωσης ούτε για τους αγρότες μας. Και ας τους επιτρέψουν να γνωρίζουν οι ίδιοι ποιο είναι το συμφέρον τους, ποιος είναι στο πλευρό τους, ποιος μοχθεί καθημερινά …και ποιοι κοροϊδεύουν.