Στις νέες κατηγορίες αγαθών που πρόκειται να προστεθούν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% από 1ης Ιουλίου, αναμένεται να είναι και εκείνες των αγροτικών εφοδίων, όπως οι σύνθετες ζωοτροφές.

Το ζήτημα , για τα προϊόντα αυτά που εκ παραδρομής δεν είχαν περιληφθεί στον τελευταίο νόμο του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα δοθεί ακόμη η δυνατότητα να δηλώνεται ως ακατάσχετος ο λογαριασμός πληρωμών που τυχόν έχουν οι φορολογούμενοι στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια». Συγκεκριμένα, ενώ έως σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν ως ακατάσχετο από οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο, έναν λογαριασμό καταθέσεων έως του ποσού των 1.250 ευρώ, πλέον βάση διάταξης, θα μπορούν να επιλέξουν ως ακατάσχετο τον λογαριασμό που έχουν στα εγκατεστημένα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

Με το νομοσχέδιο θα ρυθμίζεται ακόμη:

-το θέμα της καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.

-θέματα που έχουν να κάνουν με τον καθορισμό του πλαισίου ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών, βάσει οδηγίας του ΟΟΣΑ, σε ό, τι αφορά τις ενδοομιλικές συναλλαγές των επιχειρήσεων.
- η ανακούφιση και φορολογική ελάφρυνση των πληγέντων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.