Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών -ΕΘΕΑΣ, η οποία συστάθηκε με τον Νόμο υπ. αριθμ. 4673/20 – άρθρο 38 αποτελεί την εθνική συντονιστική οργάνωση των αγροτικών συνεταιρισμών και των λοιπών νομικών προσώπων που είναι εγγεγραμμένοι και επικαιροποιήμενοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Μ.Α.Σ.), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η οικογένεια της ΕΘΕΑΣ κάθε μέρα μεγαλώνει και συγκεντρώνει ήδη σήμερα το 78% του συνολικού κύκλου εργασιών των εγγεγραμμένων μελών στο μητρώο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική που ακολουθεί η ΕΘΕΑΣ, στηρίζει την ενδυνάμωση των Αγροτικών Συλλογικοτήτων και τη συνένωση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων, με τη δημιουργία σοβαρών παρεμβάσεων, είτε στον τομέα των  εισροών, είτε στον τομέα των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή να εντάξουμε στο μητρώο της ΕΘΕΑΣ τους γυναικείους συνεταιρισμούς της χώρας, ιδρύοντας ένα Εθνικό Συμβούλιο Γυναικείων Συνεταιρισμών.

Πιστεύουμε ότι οι προκαταλήψεις και οι αγκυλώσεις του παρελθόντος που ταλάνιζαν τον επιχειρηματικό χώρο των γυναικείων συνεταιρισμών πρέπει να εξαλειφθούν. Η ΕΘΕΑΣ αγωνίζεται να σταματήσει την ανισότητα ευκαιριών, καθώς και τη μεροληψία που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω συνεταιρισμοί. Ακολουθώντας αυτή την αρχή η Οργάνωσή μας, εξέλεξε για πρώτη φορά, γυναίκα στο επταμελές Προεδρείο, την κα. Διαμάντω Κρητικού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυνταίου.

Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί αποτελούν πρόκληση για την ανάδειξη της ισότητας και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Οι επιχειρηματικές δεξιότητεςη επικοινωνία και η ευαισθησία των γυναικών, ενισχύουν τη δυναμική των αγροτικών συνεταιρισμών, προωθώντας την καινοτομία και την αειφορία.

Οι εν λόγω συνεταιρισμοί παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των γυναικείων συνεταιρισμών της χώρας, η ΕΘΕΑΣ σας προτείνει να γίνετε μέλη της συνεταιριστικής μας οικογένειας. Επ’ αυτού του ζητήματος, όπως επικοινωνήσετε με τη Διευθύντρια Συνεργατισμού και Δημοσίων Σχέσεων, κα. Μαρία Δημήτραινα ([email protected] / 210 77 12 469).