Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, τους Γενικούς Διευθυντές του ΥπΑΑΤ, παρουσία των Υφυπουργών Διονύση Σταμενίτη και Σταύρου Κελέτση, των Γ.Γ Κώστα Μπαγινέτα, και Δημήτρη Παπαγιαννίδη, του Υπηρεσιακού Διευθυντή Μανώλη Ανανδρανιστάκη, της Διευθύντριας Γραφείου Υπουργού Αθανασίας Αγγελάκη καθώς και των συνεργατών Υπουργού και των υπευθύνων Τμημάτων Τομέων του Υπουργείου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε σχετική του ανάρτηση σχολιάζει: "Συμφωνήσαμε ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα προϋποθέτουν μελετημένο σχέδιο, όραμα και υγιή συνεργασία όλων εμπλεκομένων μελών. Δεν θα μείνουμε πίσω από κλειστές πόρτες. Η αμεσότητα και η διαρκής επικοινωνία με τα στελέχη του Υπουργείου, αλλά και με όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους με το ΥπΑΑΤ είναι βασικά εργαλεία επίλυσης όλων των προβλημάτων".

Οι συσκέψεις με τους επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων θα είναι τακτικές με σκοπό στην προώθηση του έργου τους, την εύρεση νέων πεδίων δράσης, αλλά και την δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων του Υπουργείου.

Συμπερασματικά:

  • Από την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα ξεκινήσει επισκέψεις σε όλους εποπτευόμενους φορείς του ΥπΑΑΤ.
  • Επίσης, οι υφυπουργοί θα πραγματοποιούν τακτικές συσκέψεις με όλες τις Διευθύνσεις και τα στελέχη του Υπουργείου για να αντιμετωπίσουμε τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα ζητήματα.
  • Θα ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ. Ειδικό βάρος θα δοθεί και στην οργανωμένη παρουσία του ΥπΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων στην Έκθεση τον Σεπτέμβριο.
  • Η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα επισκεφτεί τις έδρες των Γενικών Διευθύνσεων όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες μας στην Αττική.
  • Θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του πρωτογενή τομέα σε κάθε έδρα κάθε Περιφέρειας.

"Ξεκινάμε δυναμικά μέσα από τον ειλικρινή διάλογο να αλλάζουμε την εικόνα και το ρόλο του Υπουργείου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, βοηθώντας έμπρακτα τα ευαίσθητα, αλλά εξαιρετικά νευραλγικά κομμάτια της κοινωνίας μας", τονίζει ο κ. Αυγενάκης.