Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική δοκιμή, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και αντιμετωπίστηκαν ενδεχόμενα προβλήματα του συστήματος. Έτοιμα τα συνεργεία της Ένωσης Αγρινίου-Αρχίζει η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2015.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα θρανία κάθισαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Τμήματος Επιδοτήσεων της Ένωσης Αγρινίου, πραγματοποιώντας τη γενική πρόβα δοκιμής για το ΟΣΔΕ 2015, σε εφαρμογή κάθε πιθανού σεναρίου, από αυτά που θα κληθούν στην πράξη να αντιμετωπίσουν απ’ τις επόμενες μέρες, οπότε και θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση αυτής της τόσο σύνθετης και κρίσιμης για το αγροτικό εισόδημα διαδικασίας.

Με την καθοδήγηση στελεχών του Συνεταιρισμού, το έμπειρο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό του Τμήματος, συμπλήρωσε δηλώσεις υποτιθέμενων παραγωγών, σε μια προσομοίωση των πλέον δύσκολων ακόμη περιπτώσεων, ώστε να εξοικειωθεί με τη σχετική εφαρμογή και τις αλλαγές που σ’ αυτή έχουν επέλθει, λόγω των απαιτήσεων της νέας ΚΑΠ και την εισαγωγή μιας σειράς νέων εννοιών (περιοχή οικολογικής προσέγγισης, πρασίνισμα, συνδεδεμένα δικαιώματα κτλ., κτλ.), που διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.

Στην πρόβα τζενεράλε, επιβεβαιώθηκε η σωστή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δοκιμάστηκαν τα μοντέλα καταχώρησης και αποστολής των στοιχείων, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς πιθανά προβλήματα του συστήματος.

Το πολύωρο σεμινάριο, στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά σήμερα το μεσημέρι. Απ’ την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαρτίου, τα συνεργεία της Ένωσης Αγρινίου θα βρίσκονται, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό που υπάρχει, στα χωριά, προκειμένου να διευκολύνουν τους αγρότες, οι οποίοι και υποχρεωτικά πρέπει να υποβάλουν δήλωση ΟΣΔΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν δικαιώματα και να μη χάσουν την επιδότηση για την εξαετία 2015-2020. Φυσικά, όποιος επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί στα κεντρικά μας γραφεία, όπου πάντα θα υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Οι παραγωγοί καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των στελεχών μας, καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα, να δηλώνουν τα πραγματικά στοιχεία, να συνεργάζονται με το προσωπικό και να διευκολύνουν το έργο. Άλλωστε, είναι για δικό τους όφελος.