Η Ένωση Αγρινίου ενημερώνει τους αγρότες δικαιούχους Ενιαίας Ενίσχυσης ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ως ημερομηνία πληρωμής της α΄ δόσης ορίστηκε, απ’ το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η 10η Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

e-ea.gr

Η καταβολή της επιδότησης μετατέθηκε χρονικά λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τους βοσκοτόπους και τις μεγάλες μειώσεις στις επιλέξιμες εκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι.

Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι το αντικείμενο των εργασιών ΟΣΔΕ φέτος ήταν πολλαπλάσιο, καθώς υπήρξαν πολλές αλλαγές, στο χαρτογραφικό υπόβαθρο με αποτέλεσμα να χρειαστούν οι ανάλογες προσαρμογές κάθε φορά.

Το σύστημα, πάντως, θα παραμείνει ανοιχτό για τους Συνεταιρισμούς μέχρι την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες προσαρμογές των βοσκοτόπων, στη βάση των νέων εκτάσεων.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι οι δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια για την πληρωμή, καθώς αυτή θα γίνει απ’ ευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το ποσό της α΄ δόσης που αναλογεί στην Αιτωλοακαρνανία είναι της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ.