Εξαίρεση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου.

3

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χαράλαμπος Κασίμης, βασιζόμενος σε πρόσφατη ενωσιακή νομοθεσία (οδηγία 2015/412), υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (DG SANTE) την απαίτηση της χώρας μας για εξαίρεση καλλιέργειας όλων των υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν οκτώ γενετικές τροποποιήσεις.

Η εξαίρεση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων υβριδίων αραβοσίτου στην ελληνική επικράτεια επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και σημείωσε ότι η χώρα μας μαζί με τη Λετονία ήταν οι πρώτες που προέβησαν σε τέτοια απαγορευτικά μέτρα.

Η Απόφαση που υπέγραψε ο κ. Κασίμης συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική της χώρας για την μη-καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών στον ελλαδικό χώρο.

Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι, πάντα στην καλύτερη δυνατή τιμή, οι παραγωγοί μας θα βρουν τις ποσότητες που επιθυμούν σε αρίστης ποιότητας, ελεγμένο, φυσικά όχι μεταλλαγμένο, ντόπιο καλαμπόκι, τόσο στο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, στην περιοχή του σταδίου, όσο και στα 15 εξακτινωμένα σε όλη την περιοχή ευθύνης μας, υποκαταστήματα-σημεία πώλησης.

Όσοι ενδιαφέρονται για μεγάλες ποσότητες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα, θα πρέπει να επικοινωνούν στο 2641.0.69060, ώστε, σε προσυνεννόηση με τον υπεύθυνο του εργοστασίου, κ. Δήμο Μπέτσικα, να κάνουν την παραγγελία και να ορίζουν την ημέρα παραλαβής ή, να επικοινωνούν με το Τμήμα Εμπορίας και τον κ. Παναγιώτη Τέγα, στο 2641.0.69005-6.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου «παραδοσιακά» δίνει την καλύτερη τιμή τόσο στον παραγωγό-πωλητή όσο και στον κτηνοτρόφο-αγοραστή. Πιστή στην πολιτική παρέμβασης στις τιμές υπέρ των παραγωγών, η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει σ’ αυτό που έχει καθιερώσει, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι σύνθημα «ο μεγάλος σύμμαχος των αγροτών» δεν είναι κενό περιεχομένου, αλλά ο πυρήνας κάθε μας πράξης.

Αυτό το γνωρίζουν οι παραγωγοί και δεν είναι καθόλου τυχαίο που και αυτή τη χρονιά δείχνουν μαζικά την πρόθεσή τους να συμπορευθούν με την Οργάνωση.