Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, με τους υπουργούς να εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στα εργαλεία διαχείρισης κρίσεων και στην ανάγκη στήριξης των ευρωπαίων γεωργών.

Με βάση πληροφορίες της Επιτροπής και των κρατών μελών, το Συμβούλιο θα προβεί σε απολογισμό της κατάστασης της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων στην ΕΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Συσκευασίες και απορρίμματα συσκευασίας

Οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν πτυχές του προτεινόμενου κανονισμού για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων και τη σπατάλη τροφίμων.

Δυσμενείς κλιματικές συνθήκες στη νότια Ευρώπη

Η πορτογαλική αντιπροσωπία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο των πρόσφατων δυσμενών κλιματικών συνθηκών στη νότια Ευρώπη και θα ζητήσει από την Επιτροπή να συμφωνήσει με τη χρήση των εργαλείων που διατίθενται στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εμπορία κατεψυγμένων προϊόντων

Η κροατική αντιπροσωπία θα κοινοποιήσει πληροφορίες για τις τρέχουσες πρακτικές σχετικά με την εμπορία κατεψυγμένων προϊόντων.

Συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ-Αυστραλίας

Η Προεδρία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και της Αυστραλίας όσον αφορά την πρόσβαση στην αγορά γεωργικών προϊόντων.