Με υπουργική απόφαση παρατείνεται προσωρινά, από τη λήξη της, η θητεία του Αντωνίου Ζαμπέλα του Δημητρίου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχου του ιδίου Πανεπιστημίου, κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Reading και διδακτορικού τίτλου του Πανεπιστημίου του Surrey – Ηνωμένο Βασίλειο, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 518425, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) – Ν.Π.Δ.Δ.

Η ίδια απόφαση ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) - Ν.Π.Δ.Δ., ως εξής:

α) Τον Αντώνιο Ζαμπέλα του Δημητρίου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχο του ιδίου Πανεπιστημίου, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Reading και διδακτορικού τίτλου του Πανεπιστημίου του Surrey – Ηνωμένο Βασίλειο, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 518425, προσωρινά, ως Πρόεδρο.

β) Τον Ιδομενέα Μαρκάκη του Κωνσταντίνου, Επιχειρηματία, πτυχιούχο του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 474988, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.

γ) Την Φωτεινή Τσακουμάκη του Σταματίου, Γεωπόνο, πτυχιούχο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχο μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου του ιδίου πανεπιστημίου, με Α.Δ.Τ. Φ 326218, ως μέλος.

δ) Την Ειρήνη Χουδετσανάκη του Κωνσταντίνου, Γεωπόνο, πτυχιούχο του τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι Ηρακλείου, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με Α.Δ.Τ. ΑΙ 957466, ως μέλος.

ε) Την Ευρυδίκη Κουρνέτα του Παναγιώτη, Δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω, πτυχιούχο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου Πανεπιστημίου, με Α.Δ.Τ. ΑΒ 991402, ως μέλος.

στ) Την Πολύμνια Λαλούση του Δημητρίου, εκπρόσωπο των εργαζομένων στον Ε.Φ.Ε.Τ., με Α.Δ.Τ. ΑΚ 024277, ως μέλος.

Η θητεία των μελών του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής.

Οι θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ. πληρούνται προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, σύμφωνα με το ν. 5062/2023 και χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.

Εττικέτες:
ΕΦΕΤ