«Για την αμπελοοινική περίοδο 2023-2024 οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά από την έναρξη ισχύος της παρούσας έως και την 1η Δεκεμβρίου 2023».

Αυτό αναφέρει η τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης (δείτε το ΦΕΚ της τροποποίησης εδώ) και κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμη λίγες ημέρες στη διάθεσή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι της στήριξης είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών, προσωρινές ή μόνιμες ενώσεις δύο ή περισσότερων οινοπαραγωγών που παράγουν και δια- θέτουν στο εμπόριο προϊόντα οίνου.

Δεν χορηγείται στήριξη σε παραγωγούς που καλλιεργούν παράνομες φυτεύσεις και σε εκτάσεις αμπελοκαλλιέργειας χωρίς την απαιτούμενη άδεια δυνάμει του άρθρου 71 του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013.

Η αίτηση είναι αποδεκτή μόνο όταν αυτή συνοδεύεται (ηλεκτρονική επισύναψη) από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αξιολόγηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Μη ορθή επισύναψη των ανωτέρω δικαιολογητικών επιφέρει απόρριψη της αίτησης. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Στην περίπτωση όπου δεν έχουν επισυναφθεί οι δύο (2) υποχρεωτικές συγκρίσιμες προσφορές για την έγκριση μιας ενέργειας/δράσης τότε η αντίστοιχη ενέργεια/δράση δεν γίνεται αποδεκτή.