Το 3ο Bio Festival έρχεται με 100 εκθέτες, πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από την κουλτούρα του healthy lifestyle και eco–living και δωρεάν είσοδο!

Πρόκειται για ένα premium φεστιβάλ στοχευμένο στα βιολογικά προϊόντα, την υγιεινή ζωή.

Χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου αλλά και ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό που αναζητάει έναν νέο υγιεινό τρόπο ζωής έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, μικρότερους παραγωγούς αλλά και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά, ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης πιστοποίησης ή φυσικά προϊόντα καθώς και προϊόντα με βιολογικές Α’ ύλες.

Επίσης, μέσα από ένα πλούσιο και εξειδικευμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων οι επαγγελματίες ενημερώνονται για τις τάσεις και τις εξελίξεις του κλάδου ενώ οι καταναλωτές αποκτούν μία καλύτερη γνώση και εικόνα για τα βιολογικά τρόφιμα και την γενικότερη κουλτούρα του bio.

Σε μία εποχή που τα βιολογικά προϊόντα κατακτούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές και κερδίζουν περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανικής, αλλά και στο μενού των επιχειρήσεων της Μαζικής Εστίασης, το BIO FESTIVAL φιλοδοξεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ και το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές του χώρου.

Πλήρως ανανεωμένο, με τη συμμετοχή 100 εκθετών και δωρεάν είσοδο, το 3ο Bio Festival έρχεται 6-8 Μαΐου 2023 (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ • ΓΚΑΖΙ) για να αποτελέσει και πάλι ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός για τον κλάδο και ουσιαστικό σημείο συνάντησης των εκθετών τόσο με τους επαγγελματίες όσο και με τους χιλιάδες επισκέπτες καταναλωτές που έχουν υιοθετήσει την κουλτούρα του eco-living και του sustainability. Το Bio Festival 2023, με ακόμα πιο πλούσιες στοχευμένες εκδηλώσεις, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη, όπου θα κυριαρχήσει το πάθος για τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα και η αγάπη για το περιβάλλον και θα γίνει συνώνυμο του σύγχρονου healthy και eco lifestyle.

Η είσοδος στο Bio Festival θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για το καταναλωτικό κοινό.

Βιωσιμότητα, η τάση του μέλλοντος

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές εστιάζουν στην ευεξία και στρέφονται σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας και προϊόντα υγείας για την καθημερινότητά τους, Παράλληλα, ασχολούνται όλο και πιο ενεργά με τη «βιωσιμότητα του πλανήτη», μία έννοια η οποία είναι συνυφασμένη και με τη «βιώσιμη διατροφή». Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται µία σημαντική αύξηση στη ζήτηση των βιολογικών προϊόντων, των Super Foods και της Plant-based διατροφής, ενώ επιλέγουν στην καθημερινότητά τους προϊόντα Free from, Eco care και Zero waste για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής.

Επαγγελματίες του κλάδου & καταναλωτές θα βρουν όλα όσα αναζητούν είτε για τις επιχειρήσεις τους είτε για τα σπίτια τους

Παραγωγοί κι έμποροι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των βιολογικών και φυσικών προϊόντων θα δώσουν το παρών και θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, ενώ θα συναντήσουν από κοντά και θα πραγματοποιήσουν ραντεβού με τους επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και να κλείσουν νέες εμπορικές συμφωνίες και συνεργασίες. Παράλληλα, οι επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, μικρότερους παραγωγούς αλλά και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά, ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης πιστοποίησης ή φυσικά προϊόντα, καθώς και προϊόντα με βιολογικές Α’ ύλες.

Θα ανακαλύψουν μέσα σε τρεις ημέρες, νέα προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις, όλα τα trends που κυριαρχούν στον κλάδο και θα επιλέξουν από τους καλύτερους της αγοράς με στόχο να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους και να βελτιώσουν το προϊόν που παρέχουν στον καταναλωτή είτε στα ράφια είτε στο μενού της επιχείρησής τους. Οι καταναλωτές από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να προμηθευτούν βιολογικά και φυσικά αγαθά, που αφορούν είτε την διατροφή τους είτε τις καθημερινές τους συνήθειες, μέσα από τις 4 κατηγορίες του Bio Festival: Food & Drink, Health & Beauty, Eco Living Και Sustainability.

Workshops, συναυλίες, live cooking & eco-living δραστηριότητες

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των δύο πρώτων διοργανώσεων, το 3ο Bio Festival θα φιλοξενήσει και πάλι μία σειρά από στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στους επισκέπτες μία συνολική εμπειρία ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διασκέδασης.

Και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του, το Bio School θα παρουσιάσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Διακεκριμένοι διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, chef, στελέχη από τον επιχειρηματικό κλάδο, συγγραφείς, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες που θα παρευρεθούν για τις νέες τάσεις, τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα γύρω από τα βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα.

Παράλληλα, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει παιδικές δραστηριότητες για να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα το κόσμο των βιολογικών προϊόντων και τα οφέλη τους στην ζωή μας, αλλά και να μάθουν να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Επίσης, στην κεντρική σκηνή θα φιλοξενηθούν και τις τρείς ημέρες live cooking shows που θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ποιότητα των βιολογικών, vegan και φυσικών τροφίμων και ποτών, αλλά και πλήθος από άλλες δραστηριότητες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών, όπως συναυλίες με γνωστά συγκροτήματα και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα.