Μετά την ανακοίνωση, αργά σήμερα το μεσημέρι, της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, αφού συνεχάρη, με δήλωσή του, τον πρωθυπουργό και τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, τόνισε τα εξής:

προεδρος (2)

Οι εκλογές τελείωσαν, οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή και τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ώστε απρόσκοπτα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ετέθη στην κρίση τους. Οι πολίτες σήμερα, και πολύ περισσότερο οι αγρότες, επιζητούν την ομαλότητα και αποφάσεις που θα επιτρέψουν την χωρίς αναχώματα συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος, άλλωστε, μπορεί, υπό τις κατάλληλες συνθήκες και με την εφαρμογή πολιτικών που θα ενισχύουν την παραγωγή, να συμβάλει στην άρση των σημερινών οικονομικών αδιεξόδων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θέλω ως πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, αλλά και με την ιδιότητά μου ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ να διαβεβαιώσω τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, ότι οι υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, η τεχνογνωσία και η εμπειρία μας, είναι στη διάθεσή τους, ως προς τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών για τον αγροτικό χώρο.

Μόνη μας επιδίωξη είναι η θετική συμβολή σε μια προσπάθεια βελτίωσης των δεικτών της αγροτικής οικονομίας και ευημερίας του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, κατάσταση που εν πολλοίς δύναται να επιτευχθεί με τη σωστή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και των 20 δις ευρώ που έχουν ήδη διασφαλιστεί για τα επόμενα χρόνια, πόροι που επ’ ουδενί δεν πρέπει να τεθούν σε αμφισβήτηση. Η νέα ΚΑΠ είναι η μεγάλη μας πρόκληση και οφείλουμε να συν-εργαστούμε, ώστε οι ευκαιρίες που διανοίγονται μπροστά μας να οδηγήσουν σε απτό αποτέλεσμα.

Εύχομαι ξανά καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και αναμένω τις πρωτοβουλίες του επιτελείου του Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.