Το πρώτο εξάμηνο του 2024 η νέα Πρόσκληση.

Σημαντικές ανακοινώσεις και για τους νέους αγρότες επεφύλαξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη και τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου με θέμα: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον».

Αφού υπενθύμισε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η ένταξη και πληρωμή όλων των επιλαχόντων Νέων Γεωργών της τελευταίας προκήρυξης, ο κ Αυγενάκης είπε ότι στόχος του είναι μέχρι το 2027 οι κατ’ επάγγελμα νέοι αγρότες να αυξηθούν στους 60.000.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα πρόσκληση για ένταξη νέων γεωργών στην κοινωνία του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού αναμένεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το μεράκι, η έμπνευση και η δημιουργία, στην Ελλάδα του 2023, δεν αρκούν για να ασχοληθεί κάποιος με τον κλάδο της αγροκτηνοτροφικής ανάπτυξης. Οι νέες και οι νέοι που γοητεύονται από τον πρωτογενή τομέα χρειάζονται κίνητρα και στήριξη, ώστε να αφήσουν πίσω την ανασφάλεια και τον φόβο, να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να πιστέψουν ότι, πράγματι, η αγροτική ανάπτυξη μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα βιώσιμο, δημιουργικό μέλλον με συγκινήσεις και επιτεύγματα».