Ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αιτωλοακαρνανίας και στοχεύει στην περεταίρω ανάπτυξη του κλάδου, με την αξιοποίηση των προσφερόμενων προγραμμάτων.

μελισσες

Η στροφή των Αιτωλοακαρνάνων στη μελισσοκομία έγινε μαζικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που συνδέεται, φυσικά, με την κρίση. Δεκάδες πολίτες που ερασιτεχνικά ασχολούνταν με τη μελισσοκομία, παράγοντας μικρές ποσότητες για τις οικογενειακές μόνο ανάγκες, όπως και εκείνοι που σαν συμπληρωματική ενασχόληση είχαν δραστηριοποιηθεί στον τομέα, έκαναν τη σωστή κίνηση…

Και δεν το μετάνιωσαν καθόλου!

Αξιοποίησαν τα διαθέσιμα προγράμματα, έφτιαξαν «ετικέτες», μπήκαν δυναμικά στην αγορά. Και έχουν σήμερα, αναμφίβολα πολλές δυσκολίες και εμπόδια να ξεπεράσουν, ταυτόχρονα, όμως, ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Και την προοπτική περεταίρω βελτίωσης της δουλειάς τους…

Αυτή την προοπτική έρχεται να υπηρετήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο και αναδείχθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Μελισσοκόμων  κ. Απόστολος Σώκος, στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου

Ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων
κ. Απόστολος Σώκος,
στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Απόστολος Σώκος, γραμματέας ο κ. Γεώργιος Πανάγος, ταμίας ο κ. Δημήτριος Κιτσιάς και μέλη οι Γεώργιος Μουτόπουλος και Γεώργιος Στούμπος.

Για την ΠΑΣΕΓΕΣ αντιπρόσωπος εξελέγη ο κ. Γ. Μουτόπουλος.

Επιδίωξη του νέου Δ.Σ., όπως εξηγεί ο κ. Σώκος, είναι η διαρκής επικοινωνία με τα 400 περίπου μέλη του Συνδέσμου, προς ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και προς αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου, που θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τη μελισσοκομία στην Αιτωλοακαρνανία.

«Στην Αιτ/νία  το μέλι που παράγεται είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως, κάτι που αναγνωρίζουν οι διεθνείς οργανισμοί. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το Αιτωλοακαρνανικό μέλι έχει βραβευθεί για την ποιότητά του», σημειώνει ο κ. Σώκος, προσθέτοντας ότι αυτή η ποιότητα πρέπει να διασφαλιστεί . Φυσικά, πρωταρχικό μέλημα είναι η διασφάλιση της ίδιας της παραγωγής, καθώς φέτος παρουσιάστηκε σημαντική μείωση του αριθμού των μελισσών, κατ’ επέκταση και της παραγωγής.

Το Κέντρο μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας, που εδρεύει στον Μελ/κό Συν/σμό Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην οδό  Δασκαλοπούλου 45 στο Αγρίνιο, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση λύσεων για τα προβλήματα των παραγωγών, παρέχοντας διοικητική, επιστημονική, και τεχνική υποστήριξη.

Οι δραστηριότητες και οι ανακοινώσεις του Συναιτερισμού θα προβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας της Ένωσης Αγρινίου e-ea.gr.