Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, τροποποιείται η αριθ. 263493/27.07.2004 απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και του ζωικού τους κεφαλαίου σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 21/2004 του Συμβουλίου”.

Συγκεκριμένα, η απόφαση τροποποιείται ως ακολούθως:

1. Στο άρθρο 5, όπως τροποποιήθηκε με τις παρ. α, β και γ του άρθρου 2 της αριθ. 134167/18.04.2011 απόφασής των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β΄823/12.5.2011), αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 5

ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΣΩΝ

Α. Στους καταλόγους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, που καταρτίζονται και τηρούνται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) ή στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας, εγγράφονται υποχρεωτικά όλες οι εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων αρμοδιότητας τούς και αποτελούν τη χειμερινή διαμονή αγελών αιγοπροβάτων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ζώων τούς. Όταν σε μια εκμετάλλευση συστεγάζονται δύο (2) ή περισσότερες αγέλες που ανήκουν σε διαφορετικούς κατόχους, κάθε αγέλη εγγράφεται χωριστά, ως διακριτή εκμετάλλευση, στον κατάλογο.

Β. Σε κάθε εκμετάλλευση αιγοπροβάτων που εγγράφεται στους καταλόγους της παρ. Α χορηγείται κωδικός αριθμός εκμετάλλευσης, ο οποίος Έχει την εξής μορφή:

EL 01 300001
Όπου : EL Λογότυπο της Ελλάδας 01 Κωδικός αριθμός της Περιφερειακής Ενότητας 300001 Κωδικός αριθμός της εκμετάλλευσης

Γ. Για την εγγραφή στους καταλόγους εκμεταλλεύσεων και τη χορήγηση κωδικού αριθμού ο κάτοχος της εκμετάλλευσης υποβάλλει προς την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της οικείας Π.Ε. η Περιφέρειας αίτηση – δήλωση καταγραφής της εκμετάλλευσης σύμφωνα με το Παράρτημα 4 του άρθρου 14.

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνουν την κατοχή ζώων σε μη εγγεγραμμένη εκμετάλλευση, προβαίνουν στην εγγραφή της στους καταλόγους της παρ. Α και στη χορήγηση του κωδικού αριθμού της παρ. Β.

Δείτε τα υπόλοιπα μέτρα αναλυτικά ΕΔΩ