Σήμερα αργά το απόγευμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, θα γίνει η πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης σε περίπου 530.000 παραγωγούς.

Η προκαταβολή, δηλαδή το 70% της Βασικής, που ισούται με το 45% περίπου της συνολικής επιδότησης της Ενιαίας Ενίσχυσης, θα αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, που ουσιαστικά, από αύριο, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα μπορούν να σπεύσουν στα γκισέ των τραπεζών (για όσους δεν θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜs από σήμερα το βράδυ).

Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιώματα για τους νέους αγρότες και τους νεοεισερχόμενους στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα θα καλυφθούν απόλυτα, μέσω της γραμμικής μείωσης της αξίας όλων των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, που φέτος αυξάνεται από το 2% στο 4,5 %. Ωστόσο, όσοι λάβουν δικαιώματα απ’ το Εθνικό Απόθεμα, δηλαδή οι νέοι αγρότες και οι νεοεισερχόμενοι, θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης, δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα γίνει η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης.