Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου και αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα για την υποδοχή του νέου έτους:

20141001_134033 - Αντίγραφο

 

Συνάδελφοι αγρότες,

…ετοιμαζόμαστε σε λίγο να αποχαιρετήσουμε μια δύσκολη χρονιά. Το 2015 δεν θα είναι εύκολο, εναπόκειται όμως στη δική μας προσπάθεια το να μεταφέρουμε στον καινούριο χρόνο, ως πρακτικό αποτέλεσμα πια, την αισιοδοξία που εύλογα μας διακατέχει αυτές τις γιορτινές μέρες. Αισιοδοξία και πίστη, επιθυμίες, αγωνίες, αναζητήσεις και ανησυχίες, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, που κάνοντας την ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει, δημιουργούν ανάμεικτα αισθήματα και λογικές διεργασίες, σε μια προσπάθεια επαναπροσανατολισμού της ύπαρξής μας, είτε ως πρόσωπα είτε ως οργάνωση, που αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες και για τον τόπο μας.

Η νέα χρονιά φέρνει τη νέα ΚΑΠ. Και την υποχρέωση όλων μας να εργαστούμε με μέθοδο, να σκεφτούμε με ρεαλισμό, να δημιουργήσουμε ένα νέο «αγροτικό πολιτισμό», στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ίδια η παραγωγή και όσοι την υπηρετούν.

Ελπίζουμε σε συνθήκες πολιτικής ομαλότητας που θα μας επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδιασμού μας και καλούμε τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές ηγεσίες να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να έρχονται ως σωτήρες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ο αγροτικός χώρος χρειάζεται υπηρέτες, όχι σωτήρες.

Υπάρχει πλέον ένας νέος ορίζοντας, με σημαντικές αλλαγές ενώπιόν μας. Αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις καταλάβουμε, να προσαρμοστούμε σε αυτές και να αξιοποιήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από τη νέα πραγματικότητα.

Το λυκαυγές της νέας χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους και από σωστή θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες. Ως Ένωση Αγρινίου, αλλά και μέσω της ΠΑΣΕΓΕΣ, με συνέργειες και με ειλικρινή διάθεση ανάληψης ευθυνών που δεν μας ανήκουν ακόμη, είμαστε απολύτως έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στην υπηρεσία της ουσιαστικής ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου. Όσοι δεν θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, ας φροντίσουν τουλάχιστον να μην την υπονομεύσουν.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι από βάθους καρδιάς  η υποδοχή του νέου έτους να σημάνει την αληθινή αναγέννηση για τον καθ’ ένα ξεχωριστά και για την πατρίδα μας στο σύνολό της. Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και κοινωνική πρόοδο. Αν το πιστέψουμε και αν εργαστούμε γι’ αυτό, το 2015 θα είναι πράγματι καλύτερο.

Θερμές ευχές σε όλες και όλους.

Με εκτίμηση

ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου

Θωμάς Κουτσουπιάς