Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης στο εργοστάσιο ελιών της Ένωσης Αγρινίου.20141222_092050 - Αντίγραφο

Το εργοστάσιο επεξεργασίας-τυποποίησης ελιών της Ένωσης Αγρινίου επισκέφτηκαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο. Συνοδευόμενοι απ’ τους δασκάλους τους, οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ Τάξης είχαν την ευκαιρία εμπειρικά να γνωρίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς και να δουν όλα τα στάδια, από την ώρα που συλλέγεται ο καρπός μέχρι την τελική επεξεργασία προς διάθεση στις αγορές και κατανάλωση.

Οι μαθητές παρακολουθουν πως γίνεται η διαλογή και η ταξινόμηση στις δεξαμενές.

Οι μαθητές παρακολουθουν πως γίνεται η διαλογή και η ταξινόμηση στις δεξαμενές.

Η άμεση επαφή των μαθητών με την πραγματικότητα που κλήθηκαν να μελετήσουν, δια της απευθείας εμπλοκής με το αντικείμενο της μάθησης, τη φυσική συνάντηση μαζί του, τη συμμετοχή σε ενέργειες σε σχέση με αυτό και όχι με απλές σκέψεις ή  συλλογισμούς, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική, αφού τα ίδια τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα και έδειξαν ότι κατανόησαν πλήρως όλα όσα μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης τους εξήγησε η προϊσταμένη του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη.

Οι μαθητές εξέφρασαν πολλές απορίες σχετικά με τη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, εντυπωσιάστηκαν, δε, απ’ τις στεγασμένες δεξαμενές, το μέγεθος και η ποσότητα των οποίων κέντρισε το ενδιαφέρον τους. Επίσης, διεξοδικά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του πρότυπου βιολογικού καθαρισμού. Τέλος, πριν την αποχώρηση απ' το εργοστάσιο στη Σπολάϊτα, οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελιές φετινής παραγωγής, διαπιστώνοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντωνμας.