Το Εργοστάσιο Επεξεργασίας-Τυποποίησης Ελιών της Ένωσης Αγρινίου επισκέφτηκαν σήμερα οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης χώρας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο.

Οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ την διευθύντρια του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη για τον τρόπο λειτουργείας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή των ελιών μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την μετέπειτα πορεία για τη διάθεση του προϊόντος στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

Τους μαθητές της Α’ Τάξης συνόδευε η κα. Νικολέτα Τουρκομανώλη, του; Μαθητές της Δ’ Τάξης η κα. Ευφροσύνη Αποστόλου και τους μαθητές της Ε’ Τάξης η κα. Σάνα Ξενάκη.

Οι μαθητές έδειξαν να εντυπωσιάζονται απ’ την υποδομή και ιδιαίτερα απ’ τη μοναδικότητα των στεγασμένων  δεξαμενών. Μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους, ζήτησαν να επαναληφθεί η επίσκεψη και το νέο ραντεβού κλείστηκε για την άνοιξη.

Φυσικά, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συμβολή της καλλιέργειας της ελιάς στην τοπική οικονομία, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Ένωσης για την ανάδειξη της βρώσιμης ελιάς.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τις Οργανώσεις Παραγωγών που συγκρότησε η Ένωση και τη σημασία τους. Τέλος, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή της καλλιέργειας και της οικονομίας στην Αιτωλοακαρνανία, μεγιστοποιώντας τα οφέλη της διάθεσης του τελικού προϊόντος σε Ελλάδα και εξωτερικό και δίδοντας προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν.

Η εμπειρία από την επίσκεψη στο εργοστάσιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει  ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή και μεταποίηση της ελιάς, η οποία και αποτελεί για την περιοχή βασικό πυλώνα στήριξης χιλιάδων νοικοκυριών.