Τεράστιες διαστάσεις παίρνει στην Αιτωλ/νία το θέμα με τη δράση γνωστού «μελετητή», σε βάρος του οποίου και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις και σωρεία εκκρεμών υποθέσεών του ενώπιον της δικαιοσύνης.κάμπος Φ. Μπ.  (44) - Αντίγραφο

Συγχρόνως, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις  υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από την υποβολή εκατοντάδων υπεύθυνων δηλώσεων παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι, φοβούμενοι υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, αφού και στο παρελθόν πολλοί από αυτούς  υπήρξαν θύματα παρόμοιας παράνομης πράξης, καταγγέλλουν ότι δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε  εξουσιοδότηση ή εντολή στον παραπάνω «μελετητή», προκειμένου να υποβάλει για λογαριασμό  τους την ενιαία αίτηση ΟΣΔΕ για τα έτη 2015-2020, ούτε έχουν υπογράψει   οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο ή ονομαστική κατάσταση  για το σκοπό αυτό.

Το παραπάνω γεγονός, έχει θορυβήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται μπροστά σε ένα κύκλωμα πλαστογράφων, που προσπαθεί κατά παράνομο τρόπο, να υφαρπάξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του την απαραίτητη πιστοποίηση υποβολής της ενιαίας αίτησης ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του «ΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», πρόκειται για την υπό διαφορετική εκδοχή του ιδίου κυκλώματος, κεντρικό πρόσωπο του οποίου είναι ο παραπάνω «μελετητής-γεωπόνος», που και στο παρελθόν είχε αναστατώσει τις  υπηρεσίες και  τους  αγρότες πέντε νομών ανάμεσά  τους  και η Αιτωλοακαρνανία, με την υπόθεση πλαστογράφησης  στα βιολογικά και όχι μόνο.

Ο εν λόγω «μελετητής», που κατά  πληροφορίες μας  καταδικάστηκε προ ημερών με 18μηνη ποινή φυλάκισης  Δικαστηρίου της Κεφαλονιάς και σε βάρος του οποίου  εκκρεμούν πολλές ακόμη υποθέσεις, ενώ η δίκη για την απάτη στην Αιτω/νία  γίνεται στο Μεσολόγγι  στις 17 Μαρτίου, είχε επιχειρήσει και το έτος 2013 να εξαπατήσει  τον οργανισμό πληρωμής και τους αγρότες.

Τότε, χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα 1500 περίπου  παραγωγών, χωρίς φυσικά οι ίδιοι να γνωρίζουν το  παραμικρό, δημιούργησε εξ ονόματός τους διευθύνσεις  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πήρε κλειδάριθμους  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να υποβάλει τις δηλώσεις  ΟΣΔΕ. Οι παραγωγοί αντιλήφθηκαν όμως τη δράση του   και  υποχρεώθηκε να ανακαλέσει όλους τους κωδικούς. Τώρα, κρυπτόμενος πίσω από εταιρικό σχήμα,   επανήλθε, αποστέλλοντας καταστάσεις με ονόματα και υπογραφές παραγωγών της Αιτωλ/νίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ,  ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη  πιστοποίηση.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο καταδικασθείς ως πλαστογράφος «μελετητής» επιδεικνύει τέτοια  προκλητική και θρασεία, αλλά και επιπόλαιη ταυτόχρονα συμπεριφορά, αφού και στο παρελθόν είχε φθάσει στο σημείο να εμφανίζει μέχρι και υπογραφές στελεχών των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Οι  παραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι το εν λόγω  κύκλωμα  έχει πλέον αποκαλυφθεί και ότι έπονται και νέες  διώξεις εναντίον των μελών του. Οφείλουν δε να είναι  επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι έναντι του κάθε  τυχοδιώκτη, ο οποίος εμφανίζεται στα χωριά  υποσχόμενος με μεγάλη ευκολία διάφορα, καθώς ο κίνδυνος να χάσουν τις επιδοτήσεις και να βρεθούν και οι  ίδιοι κατηγορούμενοι είναι υπαρκτός και μεγάλος.

Επισημαίνονται περιπτώσεις παραγωγών, που  συνεργάστηκαν με τον συγκεκριμένο «μελετητή» στα βιολογικά και ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, ενώ συγχρόνως καλούνται να επιστρέψουν μεγάλα  χρηματικά ποσά, ως αχρεωστήτως  καταβληθέντα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, κ Θωμάς Κουτσουπιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τους αγρότες εύκολα θύματα και που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, εξαπατώντας τους ίδιους και το κράτος. Η Δικαιοσύνη, στην οποία και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα αποφανθεί. Εκείνο που εγώ θέλω να τονίσω είναι ότι οι αγρότες μας δεν είναι μόνοι τους.

Η Ένωση Αγρινίου είναι εδώ για να υπερασπιστεί το εισόδημα και την αξιοπρέπειά τους. Οφείλουν, όμως, και οι ίδιοι να αντιδρούν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες νοσηρές καταστάσεις, που υπονομεύουν το μέλλον και την ίδια τη δουλειά τους. Και θέλω να συγχαρώ όλους εκείνους που έσπευσαν να ενημερώσουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την παράνομη δράση του κυκλώματος, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό και τους συναδέλφους τους που ενδεχομένως δεν αντελήφθησαν την απάτη.

Τώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Εισαγγελέας έχουν το λόγο».