Λίγες μόνο ημέρες απέμειναν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι παραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικαλύψεων ή άλλες τεχνικές δυσκολίες, ΑΜΕΣΑ να απευθυνθούν στα Κέντρα Υποστήριξης Αγροτών των ΚΥΔ του δικτύου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να τύχουν της όποιας καθοδήγησης και υποβοήθησης έχουν ανάγκη και να ρυθμίσουν κάθε πιθανή εκκρεμότητα.

Ας ληφθεί υπόψιν ότι, μετά και τη λήξη της παράτασης, που επετεύχθη ύστερα από πολλές πιέσεις και παρεμβάσεις (και από τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ που έγκαιρα έθεσε θεσμικά το θέμα),όπως με έμφαση έχει διαμηνύσει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν θα δοθεί νέα παράταση. Κατά συνέπεια φρόνιμο θα ήταν οι παραγωγοί να μην αφήσουν εκτεθειμένη σε κινδύνους τις περιουσίες τους.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι για τις περιοχές με αναρτημένο δασικό χάρτη παρέχεται έως 7 Σεπτεμβρίου 2017 δυνατότητα εξαγοράς της έκτασης, εφόσον αυτή έχει χαρακτηριστεί ως ΔΑ ή ΧΑ και η εκχέρσωσή της για γεωργική καλλιέργεια έχει γίνει πριν 11η Ιουνίου 1975, ώστε η έκταση αυτή να εξαιρεθεί της προσωρινής κύρωσης του χάρτη και να μην θιγούν τα συμφέροντα του αγρότη.

neapaseges.gr