Αναλυτική ενημέρωση για το ΟΣΔΕ 2018, και παράλληλα ενημέρωση για τις ενέργειες που προηγήθηκαν, όσο και για εκείνες που είναι σε εξέλιξη υπήρξε κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προέδρων και διευθυντών των συνεργαζόμενων αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας και των υπευθύνων των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε πλήρως το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η απόλυτη ετοιμότητα που διακρίνει τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων που έχουν ενταχθεί το δίκτυο των ΚΥΑ-ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει την υποβολή Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης.

Το δίκτυο των Κέντρων Υποστήριξης Αγροτών συγκροτήθηκε για να διαχέει αξιόπιστα και αποτελεσματικά την πληροφόρηση και να δημιουργεί στην πράξη όρους συνεργασίας, κάτι που περίτρανα επιβεβαιώθηκε και απ' τη σημερινή διαδικασία.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, επενδύει στην οργάνωση ανταλλαγών εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και με τον συντονιστικό της ρόλο παρέχει ολοκληρωμένη τεχνική στήριξη για το σύνολο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.

Μέσω του δικτύου των ΚΥΑ, που είναι κατανεμημένα σε ολόκληρη τη χώρα, οι αγρότες απολαμβάνουν αξιόπιστες υπηρεσίες, από στελέχη που διαθέτουν πολυετή εμπειρία και άριστη γνώση.

“Η υποδομή, η καλή οργάνωση, το πολύπειρο, άρτια καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό και η συνεταιριστική αντίληψη που διέπει τα μέλη μας, καθιστούν το ΚΥΑ κάθε Συνεταιρισμού μας ως το πραγματικό επίκεντρο αγροτικής ανάπτυξης και υποστήριξης για τους παραγωγούς”, σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Κάθε ΚΥΑ είναι αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ή υποστηρικτικά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε παραγωγού ξεχωριστά και κάθε προγράμματος, να εκπονήσει μελέτες και να συντάξει φακέλους για το σύνολο των προγραμμάτων του ΠΑΑ, εγγυώμενο τη θετική αξιολόγηση.

Παράλληλα, στο τόσο ευαίσθητο θέμα των ενισχύσεων, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και τα ΚΥΑ των Συνεταιρισμών μελών , με υπευθυνότητα και με υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας, αναλαμβάνουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σωστή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την περσινή χρονιά, περισσότεροι από 165.000 παραγωγοί εμπιστεύτηκαν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων με το σήμα του ΚΥΑ-ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και διασφάλισαν την επιδότησή τους.

Φέτος, με δεδομένο ότι το δίκτυο διευρύνεται, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Συνεταιρισμοί μέλη της, καλούν, τέλος, τους παραγωγούς να σπεύσουν εντός των προθεσμιών που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ένα από τα Κέντρα Υποστήριξης Αγροτών του δικτύου και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, στους συνεταιριστικούς εκείνους φορείς που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια είναι στο πλευρό τους, υποστηρίζοντάς τους σε όλα τα στάδια της παραγωγής και σε κάθε τους ανάγκη και διεκδίκηση.