Η ΕΘ.Ε.Α.Σ. συνεχίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των παραγωγών και ενίσχυσης του αγροτικού χώρου, δημιούργησε μια λειτουργική και εύχρηστη Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων, με διαθέσιμους εργάτες γης, από τρίτες χώρες, προς μετάκληση για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς – μέλη της.

Με αυτό τον τρόπο η ΕΘ.Ε.Α.Σ. σε συνεργασία με αξιόπιστες εταιρείες εργατικού δυναμικού από τις χώρες προέλευσης των εργατών, εξασφαλίζει την απλοποίηση της διαδικασίας της μετάκλησης εργατών γης, σε μια δύσκολη περίοδο, που ο πρωτογενής τομέας της χώρας μαστίζεται από την έλλειψη εργατικών χεριών, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς το εισόδημα των παραγωγών – κτηνοτροφών.

Η καινοτόμος αυτή ιδέα της ΕΘ.Ε.Α.Σ. αποσκοπεί στην εύκολη, αποτελεσματική και νόμιμη εύρεση εργατικού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών των μελών της συνεταιρισμών και των μελών τους, γεωργών και κτηνοτρόφων όσον αφορά τη γεωργική παραγωγή και μεταποίηση. Στην εν λόγω βάση δεδομένων έχουν καταχωρηθεί υποψήφιοι εργαζόμενοι από το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ινδία, από αδειοδοτημένες για αυτό εταιρείες εργατικού δυναμικού και οι οποίοι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη μετάκλησή τους σύμφωνα με την ελληνική εργατική νομοθεσία και το κοινοτικό δίκαιο.

Όσοι ενδιαφέρονται για εργατικό προσωπικό για τα ίδιους και κυρίως για τα μέλη τους, αγρότες και κτηνοτρόφους από τις παραπάνω χώρες, μπορούν να εγγραφούν στο σύστημα της ΕΘ.Ε.Α.Σ (Ηλεκτρονική Βάση δεδομένων) ακολουθώντας τις παρακάτω ενέργειες:

1 Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο e-mail: [email protected] ή [email protected] 2 Γνωστοποίηση των στοιχείων της Οργάνωσης σας: (Επωνυμία, Νόμιμος Εκπρόσωπος της Οργάνωσης, Email Οργάνωσης, Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο Υπευθύνου χρήστη, ΑΦΜ Οργάνωσης). 3 Στη συνέχεια θα λάβετε από την ΕΘ.Ε.Α.Σ. επιβεβαιωτικό e-mail δημιουργίας λογαριασμού και κωδικού χρήστη για την είσοδό σας στη βάση δεδομένων. 4 Στο σύνδεσμό που θα λάβετε από το επιβεβαιωτικό e-mail της ΕΘ.Ε.Α.Σ., δημιουργείτε έναν προσωπικό κωδικό χρήστη αποκτώντας πρόσβαση στη βάση δεδομένων.

Έχοντας αποκτήσει πρόσβαση, μπορείτε, να δεσμεύσετε όσους εργαζομένους επιθυμείτε με τα κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία, είτε για τις οργανώσεις, είτε για τους μεμονωμένους αγρότες ή κτηνοτρόφους στη βάση της δυναμικότητας της επιχείρησης ή της ατομικής εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ), ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Η διαδικασία της μετάκλησης μπορεί να γίνει τμηματικά ή προοδευτικά ανάλογα με το πώς επιθυμεί και ρυθμίζει τις ανάγκες της η οργάνωση ή η γεωργική εκμετάλλευση.