Τι κάνει η Ένωση για το θέμα του ΕΛΓΑ; Στο χωριό καταστραφήκαμε απ’ τον καιρό και αποζημιώσεις δεν είδαμε.20141007_124000

Είναι η ουσία ερώτησης του Χ.Τ. απ’ την Κυπάρισσο. Ο οποίος και έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, σε ποια περίοδο αναφέρεται, αν έγιναν οι εκτιμήσεις και τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης περίπτωσης, γνωρίζουμε όμως -και το έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους στην Ένωση- ότι στον ΕΛΓΑ και στο τοπικό υποκατάστημα, κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Ένωση Αγρινίου, παρουσία του προϊσταμένου του τοπικού υποκαταστήματος, αυτά επισημάνθηκαν, με αυστηρό μάλιστα ύφος και με συγκεκριμένα παραδείγματα. Η σύσκεψη εκείνη έγινε παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης και υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που μπορείτε να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Ζητήσαμε, μάλιστα, να παρίσταται γεωπόνος της Ένωσης κατά τους επιτόπιους ελέγχους στο στάδιο των εκτιμήσεων, ακριβώς για να υπάρχει δικαιοσύνη και προτείναμε τρόπους για την καλύτερη λειτουργία του ΕΛΓΑ, τονίζοντας ότι τον θέλουμε σύμμαχο στο πλευρό μας.

Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν υπάρξει πολλές. Και προς τον ΕΛΓΑ και προς το υπουργείο. Ο δικός μας ο ρόλος, όμως, εξαντλείται εκεί. Εμείς, μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε μαζί σας, να πιέσουμε, να ασκήσουμε όλη μας την επιρροή, …αλλά δεν είναι η Ένωση υπεύθυνη για τις αποζημιώσεις, όπως δεν είμαστε και για πολλά άλλα θέματα.

Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός της αποστολής μιας τέτοιας ερώτησης. Θα πρέπει, όμως, τέτοιου είδους ερωτήσεις να τις υποβάλουμε και στους εκπροσώπους μας στη βουλή και στην αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή. Και αυτό, που θα το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία, δεν το λέμε ούτε για να θίξουμε κανέναν ούτε για να μεταφέρουμε ευθύνες αλλού. Πρέπει, όμως, να καταλάβουμε όλοι ότι δεν υπάρχει μόνο η Ένωση. Όπως, σωστά, έχετε απαιτήσεις από ‘μας, πρέπει να έχετε και από εκείνους που μας κυβερνάνε.