Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης επιχαίρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις υπηρεσίες του για την έγκαιρη και ορθή μεταφορά των οδηγιών της Ε.Ε. στο εθνικό δίκαιο.

Με ανακοίνωση στο σχετικό ιστότοπό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον πίνακα  αποτελεσμάτων της ενιαίας Αγοράς (Single Market Scoreboard) για το έτος 2016 που μετρά τις επιδόσεις των κρατών μελών αναφορικά με τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο των οδηγιών της Ε.Ε. Στον πίνακα η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η καλύτερη θέση και μία από τις 8 χώρες που κρατήθηκαν κάτω από το κατώφλι του ελλείμματος ενσωμάτωσης του 1%.

Η χώρα μας βελτίωσε αισθητά τη θέση της στο δείκτη ορθής  μεταφοράς των οδηγιών και είναι μία από τις 5 καλύτερες χώρες σ΄ αυτόν τον τομέα, όπως και στη συνολική αποτίμηση που προκύπτει από πέντε σχετικούς δείκτες, όπως παρουσιάζονται στους πίνακες του συν/νου αρχείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης επισημαίνει: «……την καλή συνεργασία μεταξύ των αξιολογότατων στελεχών των Υπουργείων και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης».

"Επειδή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναλογεί σημαντικό κομμάτι ενσωμάτωσης δικαίου της Ε.Ε. στο εθνικό δίκαιο και κατά συνέπεια σημαντική προσφορά σε αυτήν την επιτυχία, αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους των αρμόδιων γεωτεχνικών υπηρεσιών μας τομέων Φυτικής, Ζωικής Παραγωγής, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Αγροτικής Ανάπτυξης που με τη νομική συνδρομή του Τμήματος Εναρμόνισης Νομοθεσιών του Διοικητικού Τομέα συνέβαλαν σ΄ αυτό το αποτέλεσμα – επιτυχία της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στη θετική προβολή της εικόνας της χώρας μας", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου σχετικά με τη μεταφορά των οδηγιών της ΕΕ στο εθνικό δίκαιο: Ενσωμάτωση Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο