Ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων κτηνοτρόφων στο Μέτρο 22 για την ενίσχυση του κόστους ζωοτροφών.

Με παρέμβαση της η ΕΘΕΑΣ  προς το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητείται η παράταση της προθεσμίας  υποβολής των αιτήσεων ένταξης ΜΕΤΡΟ 22 « Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» κατά δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα με επιστολή της 27.12.2022 ζητείται

  • Η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμία υποβολής των αιτήσεων της 29.12.2022 να παραταθεί και λόγο των αργιών των εορτών για δύο εβδομάδες τουλάχιστον.
  • Να ενσωματωθούν όλα τα αρχεία με τους εν δυνάμει δικαιούχους στην εφαρμογή ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εισαγωγή τους στην εφαρμογή για την υποβολή της αίτησης (π.χ. πτηνοτρόφοι).
  • Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων ένταξης και μέσω των ΚΥΔ, γιατί αυτό θα διευκολύνει σημαντικά τα μέλη μας να υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις ένταξης στο μέτρο 22 μια και στην πλειοψηφία των συνεταιρισμών μελών μας λειτουργούν εντός ΚΥΔ και τα οποία μπορούν να συμβουλέψουν κατάλληλα τους κτηνοτρόφους.
  • Να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για την επιλογή της κατάλληλης ένδειξης όσον αφορά τις σταβλικές εγκαταστάσεις γιατί πολλοί δικαιούχοι μέλη μας καθώς και οι υπάλληλοι των συνεταιρισμών που απευθύνονται αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την επιλογή της σωστής κατηγορίας.

 Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή ΕΔΩ.