Να επανεξετασθούν ή να αντικατασταθούν ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ.

δεν υπέρχει Φ.Μπ. Ενωση  (1) - Αντίγραφο

Δυσβάστακτα και εξοντωτικά χαρακτηρίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το τρίτο μνημόνιο και αφορούν τους αγρότες, τα οποία αναμένεται να εξειδικευθούν με εφαρμοστικούς νόμους τον Οκτώβρη, με αφορμή την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ όλων των άλλων αναφέρθηκε στην αγροτική και κοινωνική οικονομία.

Επίσης, για όσες άλλες ομιλίες πολιτικών αρχηγών θα ακολουθήσουν και θα αναφέρονται σε αγροτικά θέματα και για μια ακόμα φορά η Συνομοσπονδία θέλει να τονίσει πως αν δεν επανεξετασθούν ή αν δεν αντικατασταθούν από άλλα ισοδύναμα μέτρα (κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο) θα οδηγήσουν στον αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και στην πλήρη διάλυση της αγροτικής μας οικονομίας.

Επιπλέον, τονίζει πως αυτό που αυτή τη στιγμή χρειάζεται η χώρα, η οικονομία και ο αγροτικός τομέας είναι πολιτική σταθερότητα, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την ελληνική γεωργία σε συνεργασία και διαβούλευση με τους θεσμούς και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, έτσι ώστε να ανατάξουμε την αγροτική μας οικονομία για να μπορέσει έτσι να ανταποκριθεί στο ρόλο της για την αύξηση της απασχόλησης και την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ΠΑΣΕΓΕΣ με τη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση της θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, όπως έκανε πάντα.