Ένταξη πράξεων φυσικών και νομικών προσώπων και συλλογικών σχημάτων στη Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020» στο πλαίσιο της υπ. αριθ. 1710/7-5-2021 Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Βάσει της τροποποίησης των αποτελεσμάτων μετά την αξιολόγηση των ενδικοφανών προσφυγών διατίθεται συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 250.806,64 € για 21 επιλέξιμες αιτήσεις.

Στόχοι της Δράσης 4.1.2 είναι:

  • Η αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση των οικοσυστημάτων που συνδέονται με τη γεωργία με την εξοικονόμηση ύδατος μέσω της μείωσης της ποσότητας που αντλείται από τα υπόγεια ή επιφανειακά υδατικά συστήματα.
  • Η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας χρήσης ύδατος με την εισαγωγή προηγμένων αρδευτικών συστημάτων στη γεωργία.
  • Η βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης του ύδατος.
  • Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ενίσχυσης επενδύσεων ώστε να εκσυγχρονιστούν.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ένταξης με τον σχετικό πίνακα των δικαιούχων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους ΕΔΩ.