Όταν η Μητέρα Γη μας στέλνει ένα μήνυμα...

Η Μητέρα Γη μας προτρέπει ξεκάθαρα σε άμεση δράση. 

Η φύση υποφέρει. Οι ωκεανοί γεμίζουν με πλαστικό και γίνονται πιο όξινοι. Η υπερβολική ζέστη, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Ακόμη και αυτές τις μέρες, εξακολουθούμε να προσπαθούμε να συνέλθουμε, ύστερα από τον COVID-19, μια παγκόσμια πανδημία υγείας, η οποία συνδέεται με την υγεία του οικοσυστήματος μας.

Η κλιματική αλλαγή, οι ανθρωπογενείς αλλαγές στη φύση καθώς και εγκλήματα που διαταράσσουν τη βιοποικιλότητα, όπως η αποψίλωση των δασών, η αλλαγή χρήσης γης, η εσφαλμένη εντατικοποίηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας ή το αυξανόμενο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, μπορούν να επιταχύνουν την ταχύτητα της καταστροφής του πλανήτη.

Η Ημέρα της Μητέρας Γης γιορτάζεται το Σάββατο 22 Απριλίου, στο πλαίσιο της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. 

Τα οικοσυστήματα υποστηρίζουν όλη τη ζωή στη Γη. Όσο πιο υγιή είναι τα οικοσυστήματα μας, τόσο πιο υγιής είναι ο πλανήτης - και οι άνθρωποι του. Η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων μας θα βοηθήσει στον τερματισμό της φτώχειας, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην πρόληψη της μαζικής εξαφάνισης. Αλλά θα τα καταφέρουμε μόνο αν όλοι παίξουν ρόλο.

Για αυτή τη Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης, ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας - περισσότερο από ποτέ - ότι χρειαζόμαστε μια στροφή προς μια πιο βιώσιμη οικονομία που λειτουργεί τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη. Ας προωθήσουμε την αρμονία με τη φύση και τη Γη.

Λάβετε μέρος στο παγκόσμιο κίνημα για την αποκατάσταση του κόσμου μας!

⇒ Ο πλανήτης χάνει 4,7 εκατομμύρια εκτάρια δασών κάθε χρόνο – έκταση μεγαλύτερη από τη Δανία.

⇒ Ένα υγιές οικοσύστημα βοηθά στην προστασία μας από τις ασθένειες. Η βιολογική ποικιλότητα καθιστά δύσκολη την ταχεία εξάπλωση των παθογόνων.

⇒ Υπολογίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών απειλούνται τώρα με εξαφάνιση.