Η μονάδα υποστήριξης του Δικτύου ΚΓΠ της ΕΕ για την Καινοτομία και την ανταλλαγή Γνώσης | Η EIP-AGRI διοργανώνει τη διάσκεψη του Δικτύου ΚΓΠ της ΕΕ «Επιχειρησιακές ομάδες EIP-AGRI: Καινοτομία στην πράξη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 6 έως την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Το συνέδριο θα διοργανωθεί σε συνδυασμό με τα Βραβεία Καινοτομίας EIP-AGRI για Επιχειρησιακές Ομάδες. Η τελετή απονομής θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος του συνεδρίου.

Η EIP-AGRI αναζητά συμμετέχοντες τόσο για το συνέδριο όσο και για τα βραβεία! Η προθεσμία και για τις δύο προσκλήσεις είναι η 8η Φεβρουαρίου 2024.

 Συνέδριο «Επιχειρησιακές Ομάδες EIP-AGRI: Καινοτομία στην πράξη»

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει την καλύτερη αγροτική καινοτομία στην Ευρώπη. Θα υπογραμμίσει την επιτυχή εφαρμογή του EIP-AGRI μέσω Επιχειρησιακών Ομάδων (OGs) ως ένα από τα κύρια δομικά στοιχεία του και θα παρέχει ευκαιρίες για διδαχή από αυτή την εμπειρία για την υλοποίηση της επόμενης γενιάς έργων στο πλαίσιο της ΚΓΠ 2023-2027.

Συνιστάται ιδιαίτερα στους εκπροσώπους των έργων OG να υποβάλουν αίτηση. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν οργανώσεις αγροτών, σύμβουλοι, πάροχοι υπηρεσιών υποστήριξης καινοτομίας, θεματικά και συμβουλευτικά δίκτυα Horizon, ερευνητές, Εθνικά Σημεία Επαφής Horizon και οργανισμοί που μπορούν να υποστηρίξουν την περαιτέρω χρήση και την αναβάθμιση των αποτελεσμάτων OG.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως 8 Φεβρουαρίου 2024.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, ενδέχεται να μην είναι δυνατό να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα συμμετοχής. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024.

Το περίγραμμα της ατζέντας του συνεδρίου, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης του συνεδρίου: Διάσκεψη Δικτύου ΚΓΠ ΕΕ «Επιχειρησιακές ομάδες EIP-AGRI: Καινοτομία στην πράξη»

Βραβεία Καινοτομίας EIP-AGRI Innovation Awards 2024

Τα Βραβεία Καινοτομίας EIP-AGRI γιορτάζουν τη μεγάλη ποικιλία καινοτόμων έργων OG και τα επιτεύγματά τους τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τα βραβεία θα αναγνωρίσουν και θα ανταμείψουν εξαιρετικούς OG EIP-AGRI που έχουν αναπτύξει καινοτόμες πρακτικές, λύσεις, προϊόντα και διαδικασίες.

Υπάρχουν έξι κατηγορίες βραβείων. Εντός κάθε κατηγορίας θα επιλεγούν πέντε OGs ως υποψήφιοι. Από αυτούς τους υποψηφίους, ένας νικητής ανά κατηγορία θα λάβει ένα βραβείο. Ένα έβδομο βραβείο θα δοθεί στον «εκλεκτό του κοινού». Οι υποψήφιοι και οι νικητές θα προσκληθούν να παρουσιάσουν τα έργα τους στην τελετή απονομής των βραβείων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα Βραβεία Καινοτομίας EIP-AGRI είναι έως 8 Φεβρουαρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα πλεονεκτήματα της αίτησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των βραβείων: EIP-AGRI Innovation Awards