Ομάδα συντακτών, εξειδικευμένων στο αγροτικό ρεπορτάζ, κορυφαίων μέσων ενημέρωσης της χώρας, επισκέφτηκαν την Ένωση Αγρινίου, ώστε να διαπιστώσουν οι ίδιοι τη λειτουργία, τη δυναμική και  τις προοπτικές του Συνεταιρισμού και να μεταφέρουν την εμπειρία τους.επίσκεψη-141 - Αντίγραφο

Αφιερωμένη στην Ένωση Αγρινίου και στις δραστηριότητές μας ήταν η σημερινή μέρα για έξι καταξιωμένους συντάκτες, με εξειδίκευση στο αγροτικό ρεπορτάζ, οι οποίοι και είχαν την ευκαιρία, μέσω του Συνεταιρισμού, να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία, την τοπική οικονομία και τις προοπτικές του κλάδου, τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας.

Οι δημοσιογράφοι, που από χθες ήρθαν στο Αγρίνιο, προσκεκλημένοι της Ένωσης, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το σύνολο των υπηρεσιών και δράσεών μας, διαπιστώνοντας και οι ίδιοι την καλή οργάνωση και το πολυεπίπεδο εύρος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Ένωση Αγρινίου, επισκεπτόμενοι τόσο τα κεντρικά γραφεία όσο και βασικές υποδομές και παραγωγικές μονάδες.

Πρόκειται για τους:

Γωγώ Κατσέλη, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Ελεύθερος Τύπος

Άννα Στεργίου, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ,  agrocosmos.com

Δανάη Αλεξάκη, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Ναυτεμπορική & Agroticanews.gr

Πέτρος Αλεξανδρής, συντάκτης site Agro24.gr

Γιώργος Αλεξάκης, διαπιστευμένος συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Agroticanewsreporter.gr και

Μαρία Κρόκου, συντάκτης αγροτικού ρεπορτάζ, Agrenda, agronews.gr.

Η αρχική συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο Θωμά Κουτσουπιά, τον γενικό Διευθυντή Νίκο Καζαντζή και υπηρεσιακά στελέχη της Ένωσης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνέντευξη, με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να στρέφουν το ενδιαφέρον τους γύρω από θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Συνεταιρισμού, αλλά και ζητήματα ευρύτερου αγροτικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα το πρωί, στα κεντρικά μας γραφεία, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προφίλ της Ένωσης, η ιστορική της διαδρομή, η σημερινή της δυναμικότητα, τα μελλοντικά σχέδια. Τα όσα σε θεωρητικό επίπεδο άκουσαν οι συντάκτες, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αμέσως μετά, καθώς ακολούθησε ξενάγηση στις υπηρεσίες υποστήριξης των αγροτών, στο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών και πρώτων υλών, στο κτηνιατρείο, στο χημείο, στο κέντρο ελέγχου των φωτοβολταϊκών, στον Α.Σ. ΑΧΕΛΩΟΣ, στο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελιών, στην ΑΜΦΙΓΑΛ, παρουσία πάντα του προέδρου και του διευθυντή της Ένωσης, αλλά και των προϊσταμένων κάθε μονάδας, ώστε επί τόπου να δίδεται η απάντηση σε κάθε ένα απ’ τα δεκάδες ερωτήματα που είχαν να θέσουν οι δημοσιογράφοι.

Ερωτήματα που είχαν να κάνουν με οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, μέχρι ζητήματα κεντρικής πολιτικής, σε σχέση πάντα με την παρέμβαση του κράτους στην παραγωγική διαδικασία και τη θετική ή αρνητική συμβολή του στην προσπάθεια αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο συνεταιριστικό κίνημα εν συνόλω, στην κοινωνικότητα της Ένωσης Αγρινίου, στη σχέση της με τους παραγωγούς και την παρέμβασή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Οι έμπειροι στον τομέα συντάκτες των προαναφερθέντων έγκυρων μέσων ενημέρωσης, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι απ’ τις υποδομές και τη δυναμική της Ένωσης, όπως και απ’ την ποιότητα των παρεχόμενων στους παραγωγούς υπηρεσιών. Με γεμάτες με χρήσιμες πληροφορίες αποσκευές, οι συντάκτες αναχωρούν αύριο απ’ το Αγρίνιο και επιστρέφοντας στα μέσα όπου εργάζονται, θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τον Συνεταιρισμό που οι ίδιοι χαρακτήρισαν «πρότυπο», διαπιστώνοντας ότι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο στάθηκε όρθιος, αλλά κατάφερε να αναπτυχθεί, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και προχωρώντας σε σοβαρές επενδύσεις που φέρνουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για την περιοχή, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον αγρότη και τα εισοδήματά του.