Τροποποίηση της Εγκυκλίου για τον καθορισμό των διαδικασιών ανάκλησης και τροποποίησης των αποφάσεων ένταξης των δικαιούχων όλων των δράσεων της αρ. 189/22614/ 27-01-2022 (ΑΔΑ:62ΓΦ4653ΠΓ-1ΛΠ) πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του ΠΑΑ 2014-2020, σε εφαρμογή των παρ. Β & Γ του άρθρου 13 της αριθ.2916/374421/24.12.21, (ΦΕΚ 6266Β΄) απόφασης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση:

Ο δικαιούχος δύναται να υποβάλει μέσω του ΠΣ ένα και μόνο αίτημα τροποποίησης ανά έτος εφαρμογής κατά το χρονικό διάστημα από 1 ης Απριλίου έως και τη 15η Μαΐου κάθε έτους, το οποίο θα αφορά στα επόμενα έτη εφαρμογής της κάθε δράσης και θα ισχύει μέχρι τη λήξη των δεσμεύσεών του. Κατ’ εξαίρεση για το 3ο έτος εφαρμογής το χρονικό διάστημα ορίζεται από 1ης Απριλίου έως και τη 16η Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον εγκριθεί το αίτημα του δικαιούχου, εφαρμόζονται κυρώσεις όπου προβλέπεται.

Επίσης:

Ο μεταβιβαστής με αίτημά του μέσω του ΠΣ δηλώνει το σύνολο ή τμήμα της ενταγμένης στη Δράση/σεις εκμετάλλευσης που επιθυμεί να μεταβιβάσει, καθώς και τα στοιχεία του αποδέκτη της μεταβίβασης. Ο μεταβιβαστής σε κάθε περίπτωση οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις του για το χρονικό διάστημα που καθορίζεται για το προηγούμενο έτος εφαρμογής για το οποίο υπέβαλε ΕΑΕ/αίτηση πληρωμής.

Ο αποδέκτης με τη σειρά του, αφού εγγραφεί στο ΠΣ, αποδέχεται τη μεταβίβαση, η οποία σημαίνει και την αποδοχή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο μεταβιβαστής. Ο αποδέκτης είναι υποχρεωμένος να κάνει την αποδοχή για το σύνολο του αιτήματος του μεταβιβαστή, καθώς μερική αποδοχή δεν νοείται. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης ο αποδέκτης εκτυπώνει το οριστικοποιημένο έντυπο. Ο αποδέκτης υποχρεούται να συνάψει σύμβαση με γεωπόνο σύμβουλο και να καταχωρήσει τη σύμβαση αυτή στο ΠΣ, καθώς και νέα σύμβαση ή τροποποίηση ήδη υπάρχουσας με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ).

Η περίοδος υποβολής του αιτήματος μεταβίβασης από το δικαιούχο- μεταβιβαστή ορίζεται από 1 ης Απριλίου έως και τη 15η Μαΐου κάθε έτους και το αίτημα αφορά το επόμενο έτος εφαρμογής. Κατ’ εξαίρεση για το 3ο έτος εφαρμογής το χρονικό διάστημα ορίζεται από 1ης Απριλίου έως και τη 16η Ιουνίου.

Εττικέτες:
βιολογικά