Το Συμβούλιο της ΕΕ διοργανώνει τις επίσημες συνόδους του Συμβουλίου, την προεδρία των οποίων ασκεί η Προεδρία του Συμβουλίου.

Ωστόσο, κάθε Προεδρία του Συμβουλίου διοργανώνει επίσης άτυπες συνεδριάσεις των υπουργών, όπου συζητούνται πρωτοβουλίες σχετικά με συγκεκριμένο ζήτημα ή σύνθεση του Συμβουλίου.

Στις 11–13 Ιουνίου 2023, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα συμμετάσχουν σε άτυπη συνάντηση στη Στοκχόλμη, υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικών Υποθέσεων Peter Kullgren. Το θέμα της συνάντησης είναι η δυνατότητα της γεωργίας να συμβάλει στην πράσινη μετάβαση.

Αυτή η συνάντηση παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν και να δουν περισσότερα για τη σουηδική γεωργία, την έρευνα και την καινοτομία σε ένα ανεπίσημο και χαλαρό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από επισκέψεις μελέτης, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να δείτε καινοτόμες σουηδικές γεωργικές λύσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Kullgren θα παραθέσει δείπνο για τους αντιπροσώπους που θα παρουσιάσει το σουηδικό φαγητό και τον πολιτισμό.

Παράλληλα με την υπουργική συνάντηση θα οργανωθεί και μια συνεδρίαση για την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA) .