Eταιρεία δημιούργησε ένα αρθρωτό σύστημα εκτροφής που της επιτρέπει να συνδυάζει την παραγωγή αυγού και ποιοτικού κρέατος κόκορα, με σεβασμό στο περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων.

Στον συμβατικό τομέα των πουλερικών ωοτοκίας, οι νεαροί αρσενικοί νεοσσοί απορρίπτονται με αέριο. Ωστόσο, η ολλανδική εταιρεία Kipster ήθελε να δώσει ένα διαφορετικό παράδειγμα, όπου η κερδοφορία μπορεί να συμπέσει με την καλή διαβίωση των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Αντί να απορρίψει τους ανεπιθύμητους αρσενικούς νεοσσούς, η Kipster επένδυσε σε ένα αρθρωτό σύστημα εκτροφής, όπου οι κότες και τα κοκόρια εκτρέφονται μαζί για περίοδο 17 εβδομάδων.

Η εκτροφή πραγματοποιείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του σήματος ποιότητας «BeterLeven», το οποίο απονέμεται με βάση την προστασία και την καλή διαβίωση των ζώων. Μετά από αυτό το διάστημα τα κοκόρια σφάζονται για να παραχθεί κρέας υψηλής ποιότητας. Εκτός από τη δημιουργία του νέου αρθρωτού συστήματος εκτροφής, η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ένα ειδικό σήμα ποιότητας για το κρέας κόκορα.

Οι κότες και τα κοκόρια εκτρέφονται στον αχυρώνα Kipster σύμφωνα με τα κριτήρια του σήματος ποιότητας «Beter Leven Keurmerk». Τα αυγά μπορούν να πουληθούν σε υψηλότερη από τη μέση τιμή.

Έχει υπογραφεί συμβόλαιο με αλυσίδα σούπερ μάρκετ για την παροχή αυγών που παράγουν οι κότες τα επόμενα πέντε χρόνια. Το νέο σύστημα εκτροφής μειώνει τον όγκο της μεταφοράς ζώων. Αυτό είναι καλύτερο για το περιβάλλον και επίσης για την ευημερία των ζώων.