Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου,  το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2018 θα εφαρμοστεί για την περιοχή από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με το με Α.Π. 6732/1028/8-01-2018 έγγραφο της, σε όσες Τοπικές Κοινότητες δηλώσουν πως την αποδέχονται.

Εφόσον η καταπολέμηση του δάκου με τη μέθοδο από εδάφους δολωματικών ψεκασμών είναι προαιρετική, τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων πρέπει να αποφασίσουν την αποδοχή ή όχι της καταπολέμησης του δάκου στην περιοχή τους και την αποδοχή ή όχι αντίστοιχα της εισφοράς δακοκτονίας που θα επιβληθεί, η οποία δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί και είναι ανεξάρτητη αποτελέσματος δακοκτονίας.

Γίνεται ακόμη γνωστό ότι οι περιοχές που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα είναι τελικά αυτές που αναμένεται μεγάλη ελαιοπαραγωγή και οι εργατοτεχνικές και ελαιοκομικές συνθήκες εξασφαλίζουν πληρέστερη τεχνική και οικονομική προστασία της παραγωγής.

Επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι η επιτυχία της εφαρμογής του προγράμματος εξαρτάται και από τους ίδιους τους παραγωγούς οι οποίοι πρέπει να παρευρίσκονται στα κτήματά τους και να παρακολουθούν κάθε ψεκασμό.

Οι παραγωγοί θα πρέπει μέχρι την 20-1-2018 να αποστείλουν στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου τους για το εάν αποδέχεται η όχι την καταπολέμηση του δάκου και στην περίπτωση θετικής απόφασης και την αποδοχή της αντίστοιχης εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2018 .

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου στα τηλέφωνα: 26413-63452,453,454,456 ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]